Τελευταία Νέα
Οικονομία

Grybauskaite (πρόεδρος Λιθουανίας): Δεν εμπιστευόμαστε την Ελλάδα – Ανεπαρκείς οι ελληνικές προτάσεις

Grybauskaite (πρόεδρος Λιθουανίας): Δεν εμπιστευόμαστε την Ελλάδα – Ανεπαρκείς οι ελληνικές προτάσεις
«Υπάρχει έλλειμμα αξιοπιστίας, οι προτάσεις είναι ανεπαρκείς και η οικονομική κατάσταση επιδεινώνεται», σημείωσε η Grybauskaite
Με σκληρές δηλώσεις προσήλθε στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα, η πρόεδρος της Λιθουανίας, Dalia Grybauskaitė.
Ειδικότερα, τόνισε ότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης, προσθέτοντας πως οι προτάσεις της Ελλάδας δεν καλύπτουν τα προβλήματά της.
«Υπάρχει έλλειμμα αξιοπιστίας, οι προτάσεις είναι ανεπαρκείς και η οικονομική κατάσταση επιδεινώνεται», επεσήμανε χαρακτηριστικά.
Στόχος της Συνόδου είναι να διαπιστώσουμε αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης από τον ESM, ενώ ως και τώρα οι υπουργοί Οικονομικών δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία, σημείωσε η Grybauskaite.
Παράλληλα, υποστήριξε πως η Ευρώπη θα είναι πίσω από κάθε σενάριο για την Ελλάδα, είτε μείνει εντός ευρώ, είτε αποχωρήσει, όμως και τα δύο είναι ιδιαιτέρως κοστοβόρα.
Τέλος, κατέληξε επισημαίνοντας πως «η ανάκτηση της εμπιστοσύνης για την ελληνική κυβέρνηση δεν είναι εύκολη και απαιτεί πράξεις και όχι υποσχέσεις»
«Οι προσωρινές δράσεις δεν λύνουν τίποτα», πρόσθεσε με νόημα, συμπληρώνοντας πως «πρέπει να υπάρχει σχέδιο για κάθε ενδεχόμενο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης