Τελευταία Νέα
Διεθνή

Coehlo (Πορτογαλία): Ο ελληνικός λαός δεν ενδιαφέρεται για το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων

Coehlo (Πορτογαλία): Ο ελληνικός λαός δεν ενδιαφέρεται για το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων
"Επαφίεται στην Ελλάδα να αποφασίσει εάν επιθυμεί ή όχι να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης"
Να επιλέξει εάν θέλει να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης ή να αποχωρήσει καλεί την Ελλάδα ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, P.P. Coehlo.
«Επαφίεται στην Ελλάδα να αποφασίσει εάν επιθυμεί ή όχι να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης, εάν θέλει ή όχι εξωτερική βοήθεια με όρους που οι κανόνες της ευρωζώνης απαιτούν» τόνισε χαρακτηριστικά, στο περιθώριο επίσκεψής του στη Γουινέα-Μπισάου.
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος «δείχνει ξεκάθαρα ότι ο ελληνικός λαός δεν ενδιαφέρεται για το προκαθορισμένο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων μεταξύ της τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης. Εμείς πρέπει να σεβαστούμε αυτή τη βούληση» προσέθεσε ο επικεφαλής της κεντροδεξιάς κυβέρνησης της Πορτογαλίας.
«Τώρα η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να μάθει πού ακριβώς θέλει να οδηγήσει την χώρα της. Ούτε η Πορτογαλία ούτε καμία άλλη χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλει μία λύση για την Ελλάδα» υπογράμμισε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Lusa.
«Δεν πιστεύω ότι το αποτέλεσμα αυτού του δημοψηφίσματος θέτει υπό αμφισβήτηση την ευρωζώνη ή την ακεραιότητα του ευρώ» τόνισε ο k. Coehlo, που θέλησε να καθησυχάσει τους φόβους σχετικά με τις επιπτώσεις της ψήφου των Ελλήνων πολιτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης