Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Στο δημοψήφισμα στην Ελλάδα το ΝΑΙ θα κερδίσει με 4% έως 5% - Δεν είναι βέβαιο ότι θα παραιτηθεί ο Τσίπρας

Nomura: Στο δημοψήφισμα στην Ελλάδα το ΝΑΙ θα κερδίσει με 4% έως 5% - Δεν είναι βέβαιο ότι θα παραιτηθεί ο Τσίπρας
Οι κεφαλαιακοί περιορισμοί θα παραμείνουν για καιρό και οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν πρόσθετα κεφάλαια, πέραν από την ρευστότητα, αναφέρει η Nomura
Στην εκτίμηση ότι το ΝΑΙ θα κερδίσει στο δημοψήφισμα που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, αναφέρει στέλεχος της Nomura του Ιαπωνικού οίκου στο bankingnews.gr
Με βάση τις εκτιμήσεις της Nomura στο δημοψήφισμα στην Ελλάδα το ΝΑΙ θα κερδίσει με διαφορά από 4% έως 5%.
Ο καταλυτικός παράγοντας ήταν προφανώς τα capital controls.
Δυστυχώς υπάρχει μια πλάνη στην Ελλάδα ότι με την ευκολία που επιβλήθηκαν capital controls με άλλη τόση ευκολία θα αποσυρθούν.
Οι κεφαλαιακοί περιορισμοί θα παραμείνουν για καιρό και οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν πρόσθετα κεφάλαια, πέραν από την ρευστότητα.
Το στέλεχος της Nomura αναφέρει ότι δεν γνωρίζει αν η ελληνική κυβέρνηση ήξερε τους κινδύνους, πιθανό είναι να ήξερε ότι θα επιβληθούν capital controls και το ερώτημα είναι γιατί δεν προετοίμασε την κοινωνία.
Τα capital controls δεν είναι τίποτε άλλο πέραν από την άμυνα που έχει μια χώρα για να μην χρεοκοπήσουν οι τράπεζες της.
Όσον αφορά στις κινήσεις του Τσίπρα αν το ΝΑΙ κερδίσει στο δημοψήφισμα, η απάντηση του στελέχους της Nomura είναι η εξής δεν είναι σαφές ότι ο Τσίπρας θα παραιτηθεί.
Υπάρχει το εξής οξύμωρο σχήμα οι έλληνες να επιλέγουν το ΝΑΙ...και αν γίνουν πάλι εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξανακέρδιζε τις εκλογές....

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης