Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Νοmura: Ρίχνουν το ευρώ οι εξελίξεις στην Ελλάδα - Αβέβαιος ο αντίκτυπος της ελληνικής κρίσης στην περιφέρεια

Νοmura: Ρίχνουν το ευρώ οι εξελίξεις στην Ελλάδα - Αβέβαιος ο αντίκτυπος της ελληνικής κρίσης στην περιφέρεια
Η επίδραση στο ευρώ από τις δραματικές εξελίξεις που σημειώνονται στην Ελλάδα θα είναι αρνητική
Tην επίδραση στο ευρωπαϊκό νόμισμα των ραγδαίων εξελίξεων που σημειώνονται στην Ελλάδα, με επίκεντρο τη διενέργεια δημοψηφίσματος και την επιβολή capital controls στις τράπεζες, επιχειρεί να σκιαγραφήσει η Νοmura, μέσω νέας ανάλυσής της, υπό τον τίτλο "The Greek News And EUR/USD Reaction".
Όπως επισημαίνει η Nomura, η ελληνική κυβέρνηση προχωρά στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου με βασικό ερώτημα την αποδοχή ή απόρριψη της πρότασης των δανειστών.
Η ελληνική κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της απόρριψης της πρότασης, ενώ μετά την απόφαση της ΕΚΤ να παγώσει το ΕLA για τις τράπεζες, η Αθήνα προχωρά στην επιβολή capital controls στο τραπεζικό σύστημα.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Nomura, η επίδραση στο ευρώ από τις δραματικές εξελίξεις που σημειώνονται στην Ελλάδα θα είναι αρνητική.
Το ερώτημα - κλειδί είναι όμως άλλο: Κατά πόσο θα επηρεαστούν από τις ελληνικές εξελίξεις οι χώρες της αδύναμης ευρωπαϊκής περιφέρειας.
Εάν οι επιπτώσεις στην περιφέρεια είναι διαχειρίσιμες (σε επίπεδο μετοχών και ομολόγων) η πτώση του ευρώ δεν θα είναι μεγάλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης