Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η συμφωνία με τα …λογιστικά πρότυπα των πολιτικών τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ !

Η συμφωνία με τα …λογιστικά πρότυπα των πολιτικών τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ !
Η πολιτική που ακολούθησαν τους οδήγησε στην κυβέρνηση αλλά η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς τους θέλει ως λογιστές
Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε την κυβέρνηση στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 διότι εμφανίστηκε στο εκλογικό σώμα ότι ξέρει καλύτερα τα λογιστικά και μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα με τους Ευρωπαίους ηγέτες.
Η προεκλογική του τακτική ως ο καλύτερος διαχειριστής της ελληνικής οικονομικής πραγματικότητας έφερε τα αναμενόμενα.
Η προεκλογική μάχη στέφθηκε με επιτυχία.
Από τις 26 Ιανουαρίου ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση.
Πέντε μήνες αργότερα.
Αποτιμώντας το σήμερα διαπιστώνουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύθηκε σκληρά αλλά μέχρι τώρα δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε ρόλο αντιπολίτευσης κατηγορούσαν τους πάντες και τα πάντα για αυτά που έφερναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Οι πέντε μήνες που πέρασαν ανέδειξαν ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης εμφανίσθηκαν απροετοίμαστοι για τη διαχείριση του προβλήματος με την ανάληψη της κυβέρνησης.
Η πολιτική που ακολούθησαν τους οδήγησε στην κυβέρνηση αλλά η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς τους θέλει ως λογιστές.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΊΖΑ κατηγόρησε όσο κανένας άλλος το χαράτσι στα ακίνητα δηλαδή το σημερινό ΕΝΦΙΑ ο οποίος διατηρείται όμως στο ακέραιο.
Η εφαρμογή του όμως έχει αδικίες διότι ένα διαμέρισμα στο Κολονάκι 100 τ.μ. πληρώνει 600 ευρώ το χρόνο ενώ στην επαρχία ένα διώροφο σπίτι 200 τ.μ. και σε μία έκταση 2 στρεμμάτων πληρώνει φόρο 3.000 ευρώ.
Τα κακώς κείμενα του ΕΝΦΙΑ δεν έχουν τέλος.
Οι υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να κάνουν και πολλά πράγματα διότι όλα ήταν σε άμεση εξάρτηση από την επικείμενη συμφωνία η οποία όσο την πλησιάζει η κυβέρνηση τόσο απομακρύνεται καθώς η άλλη πλευρά ρίχνει στο τραπέζι νέες προτάσεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε προβλήματα δεκαετιών τα οποία απαιτούν εδώ και τώρα λύση διότι η χώρα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τους θεσμούς.
Η ελληνική κοινωνία και η οικονομία χρειάζονται όραμα για να σταθούν στα πόδια τους έτσι ώστε η Ελλάδα να ατενίσει το μέλλον με καλύτερους όρους.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στο δίλλημα το συμφωνίας ή της μη συμφωνίας να αποφασίσει ως αριστερή δύναμη που θέλει να βάλει τη σφραγίδα της στη χώρα και όχι ως λογιστής.
Όταν η κοινοβουλευτική ομάδα φθάσει να συζητά τη συμφωνία με τα ..λογιστικά πρότυπα της κάθε μία πολιτικής τάσης ξεχωριστά ας ελπίσουμε ότι δεν θα μας καταδικάσουν στη φτώχεια.
Η διαφορά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τις προηγούμενες κυβερνήσεις είναι ότι ως Αριστερή δύναμη έχει την υποχρέωση να να αναδείξει το Όραμα της για τη χώρα.
Τα 10 δισ. όπως και τα 11 δισ ακόμη και τα 12 δισ ευρώ ως μέτρα παρότι ότι πρόκειται για βαρύ φορτίο για την ελληνική οικονομία όπως και για την κοινωνία.
Όμως τα βάρη μπορούν να σηκωθούν όταν υπάρχει Όραμα.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης