Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street Journal: Πιθανές μεγάλες υποχωρήσεις στις συντάξεις στην ελληνική πρόταση

Wall Street Journal: Πιθανές μεγάλες υποχωρήσεις στις συντάξεις στην ελληνική πρόταση
Ορισμένοι ευρωπαίοι ηγέτες προειδοποιούν ότι μια άμεση λύση του γόρδιου δεσμού τη Δευτέρα είναι απίθανη
Η τελευταία προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να λύσει το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, προκειμένου να απελευθερωθούν τα απαραίτητα κεφάλαια, ενδεχομένως υποδηλώνει μεγάλες υποχωρήσεις όσον αφορά την περικοπή των ελλειμμάτων στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας, σημειώνουν τρεις αξιωματούχοι που γνωρίζουν το θέμα στη Wall Street Journal.
Ωστόσο, όπως σημειώνεται, ορισμένοι ηγέτες της Ευρωζώνης προειδοποίησαν ότι μια άμεση λύση του γόρδιου δεσμού δεν θεωρείται πιθανή.
Οι προτάσεις, που υποβλήθηκαν στους πιστωτές το πρωί της Δευτέρας, προβλέπουν νέες αποταμιεύσεις από τις συντάξεις και έσοδα ίσα με το 0,4% του ΑΕΠ της χώρας για φέτος και στο 1% από το επόμενο έτος, σημειώνουν οι αξιωματούχοι, κάτι που θα φέρει την ελληνική κυβέρνηση πολύ κοντά στον στόχο που θέτουν οι πιστωτές της.
Αν οι υπολογισμοί της ελληνικής κυβέρνησης επιβεβαιωθούν από τους πιστωτές της χώρας, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα μεγάλο βήμα προς το τέλος του τετράμηνου αδιεξόδου, που έχει αυξήσει τις προειδοποιήσεις για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.
Έλληνες αξιωματούχοι σημείωσαν ότι ένα μεγάλο μέρος του στόχου για τις συντάξεις θα επιτευχθεί με την αύξηση των εισφορών των εργαζομένων και σταδιακή κατάργηση του επιπλέον ποσού που δίνεται προς τους φτωχούς συνταξιούχους, το γνωστό ΕΚΑΣ, μεταξύ του 2018 και του 2020, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης