Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Rajoy - Coelho σήμερα για την Ελλάδα, στην Ισπανία, πριν από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής

Συνάντηση Rajoy - Coelho σήμερα για την Ελλάδα, στην Ισπανία, πριν από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής
Οι ηγέτες της Ισπανίας και της Πορτογαλίας θα ασχοληθούν εν μέρει με την προετοιμασία της Συνόδου για την Ελλάδα
Η Ελλάδα θα βρεθεί στο επίκεντρο συνάντησης που θα έχουν σήμερα, Δευτέρα, στην Ισπανία, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο ισπανός πρωθυπουργός, Mariano Rajoy και ο πορτογάλος ομόλογός του, Pedro Passos Coehlo.
Στη συνάντηση, που γίνεται περιοδικά ανά περίπου ένα έτος μεταξύ των αρχηγών των δύο κρατών, θα γίνει προκειμένου να προετοιμαστούν για την έκτακτη σύνοδο κορυφής που θα λάβει χώρα αργότερα, σήμερα, στις Βρυξέλλες, όπως επισημαίνουν πηγές που επικαλούνται ισπανικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δύο ηγέτες θα ασχοληθούν εν μέρει με την Ελλάδα, καθώς τόσο η Ισπανία όσο και η Πορτογαλία είναι θιασώτες της άποψης ότι «πρέπει να διατηρηθεί η ενότητα» του ευρώ, ζητώντας παράλληλα από την Ελλάδα να σέβεται τους κανόνες.
Σημειώνεται ότι στην Πορτογαλία, στην οποία εφαρμόστηκε πρόγραμμα διάσωσης, θα διεξαχθούν εκλογές τον Σεπτέμβριο, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν το κόμμα των Σοσιαλιστών, που τώρα είναι αντιπολίτευση, να έρχεται πρώτο έναντι της τωρινής συντηρητικής κυβέρνησης.
Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη σε Ελλάδα και Ισπανί, στην Πορτογαλία δεν έχουν προκύψει νέοι πολιτικοί σχηματισμοί με αξιοσημείωτη δυναμική που θα μπορούσαν να απειλήσουν τον δικομματισμό.
Ωστόσο, όπως συμβαίνει και με την ισπανική κυβέρνηση, μια συμφωνία με υπερβολικές υποχωρήσεις προς την Ελλάδα θα έθετε εν αμφιβόλων την αξιοπιστία των νυν κυβερνήσεων Ισπανίας και Πορτογαλίας, οι οποίες υπέβαλαν τους πολίτες τους σε σκληρές προσαρμογές ως αντάλλαγμα της οικονομικής βοήθειας από τους ευρωπαίους εταίρους τους.
Οι δύο ηγέτες, σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, θα ταξιδέψουν μαζί αεροπορικώς για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να μετάσχουν στην έκτακτη σύνοδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελ. Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης