Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΕΑΕΕ: Επιστολή στον Τσίπρα - Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ

ΕΑΕΕ: Επιστολή στον Τσίπρα - Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ
Τι λέει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος
«Τη στιγμή αυτή που η χώρα βρίσκεται σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σημείο, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) συντάσσει τη φωνή της με όλες τις δυνάμεις, που τάσσονται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ», αναφέρει η Ένωση σε επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Σημειώνει δε, πως την ανάγκη να αναζητηθεί άμεσα λύση μέσα στο ευρώ, η οποία θα είναι μακροπρόθεσμη και θα φέρει τη σταθερότητα στη χώρα μας.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

«Εξοχώτατο Κύριο
Αλέξη Τσίπρα
Πρωθυπουργό της Ελλλάδος

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Η Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά, αποτελείται από 64 ασφαλιστικές επιχειρήσεις και χιλιάδες πρακτορεία και μεσιτικά γραφεία.
Απασχολεί περισσότερους από 24.000 εργαζόμενους και αποδίδει € 600 εκατ. περίπου ετησίως σε μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές, πλέον αμοιβές διαμεσολάβησης άλλα € 600 εκατ. ετησίως.
Διαχειρίζεται αποθεματικά τα οποία καλύπτουν υποχρεώσεις προς τα εκατομμύρια των ασφαλισμένων μας μεγέθους € 11,4 δισ., αποτελώντας έναν από τους μεγαλύτερους θεσμικούς επενδυτές στην Ελλάδα και αποδίδει ετησίως άνω των € 500 εκ. φόρους που παρέχουν σημαντική στήριξη στα κρατικά ταμεία.
Τη στιγμή αυτή που η χώρα βρίσκεται σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σημείο, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος συντάσσει τη φωνή της με όλες τις δυνάμεις, που τάσσονται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.
Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, να αναζητήσουν άμεσα λύση μέσα στο ευρώ, λύση μακροπρόθεσμη που θα φέρει τη σταθερότητα στη χώρα μας. Γιατί αυτή είναι η προϋπόθεση που χρειάζεται για να έρθει η ανάπτυξη.

Μετά ιδιαιτέρας τιμής,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου
Σπύρος Μαυρόγαλος»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης