Διεθνή

CNN Money: Η Ελλάδα ένα βήμα πιο κοντά στην επικίνδυνη χρεοκοπία και την έξοδο από την Ευρωζώνη

CNN Money: Η Ελλάδα ένα βήμα πιο κοντά στην επικίνδυνη χρεοκοπία και την έξοδο από την Ευρωζώνη
Άλλη μια ημέρα χωρίς «κάθαρση» για το ελληνικό δράμα…
Η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην επικίνδυνη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ, υποστηρίζει το αμερικανικό CNN Money.
Ειδικότερα, επισημαίνει πως «ακόμα μία προθεσμία, ακόμα μια ημέρα πέρασε χωρίς να υπάρξει συμφωνία», καθώς η συνεδρίαση του Eurogroup δεν κατάφερε να φέρει την κάθαρση για το ελληνικό δράμα.
Μετά το αδιέξοδο και των τελευταίων συνομιλιών, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα στις 22 Ιουνίου, στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών, με τους πιστωτές της Ελλάδας να τονίζουν ότι η μπάλα βρίσκεται στο ελληνικό γήπεδο.
Αν δεν υπάρξει συμφωνία μέσα στις επόμενες ημέρες, σημειώνει το CNN Money, τότε θα αρχίσει το τέλος, καθώς αναμένεται να επιταχυνθεί η εκροή των κεφαλαίων από τις ελληνικές τράπεζες, λόγω του φόβου των πολιτών, με αποτέλεσμα η χώρα να οδηγηθεί σε βαθιά κρίση και επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι η ημερομηνία για την αποπληρωμή του χρέους στο ΔΝΤ (30 Ιουνίου) πλησιάζει γοργά, όπως γοργά πλησιάζει και το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας.
Αν τελικά η ελληνική κυβέρνηση δεν καταφέρει να αποπληρώσει το ποσό των περίπου 1,6 δισ. ευρώ, τότε το πιθανότερο είναι ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν θα έχουν πλέον πρόσβαση στον μηχανισμό ρευστότητας ELA της ΕΚΤ και θα οδηγηθούν στην κατάρρευση.
Το τέλος του παιχνιδιού πλησιάζει, καταλήγει το δημοσίευμα, επικαλούμενο τα λόγια του Pierre Moscovici, επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης