Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Capital controls στις ελληνικές τράπεζες αν δεν κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές

tags :
Barclays: Capital controls στις ελληνικές τράπεζες αν δεν κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές
Η Ελλάδα πρέπει να καταβάλλει 1,5 δις. ευρώ στο ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου και 3,5 δις,. ευρώ στην ΕΚΤ στις 20 Ιουλίου
Για άμεση επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων των ελληνικών τραπεζών εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές, κάνουν λόγο οι αναλυτές της Barclays, σύμφωνα με το Business Insider.
Στον απόηχο της χθεσινής αποτυχίας επίτευξης συμφωνίας στο Eurogroup και ενώ η Ελλάδα απέχει 11 ημέρες από την καταλυτική ημερομηνία για την πληρωμή του ΔΝΤ, το δημοσίευμα σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει τα χρήματα να πληρώσει.
Αναλυτικά, η Ελλάδα πρέπει να καταβάλλει 1,5 δις. ευρώ στο ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου και 3,5 δις,. ευρώ στην ΕΚΤ στις 20 Ιουλίου.
Χωρίς μετρητά, η Ελλάδα κινδυνεύει με χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ, εξέλιξη την οποία δεν επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες.
Το δημοσίευμα επικαλείται και τις πληροφορίες για έκτακτη συνεδρίαση της ΕΚΤ σήμερα προκειμένου να αυξήσει τη ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες, υπό τον φόβο ότι δεν θα είναι σε θέση να ανοίξουν τη Δευτέρα.
Το Reuters επικαλείται δήλωση του μέλους του δ.σ. της ΕΚΤ, Benoit Coeure, ο οποίος απάντησε ότι «δεν ξέρω αν θα είναι ανοιχτές οι ελληνικές τράπεζες τη Δευτέρα».
Η ΕΚΤ πάντως έχει διαψεύδει τη δήλωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης