Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Ολοένα και πιο κοντά η επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών στην Ελλάδα

Deutsche Bank: Ολοένα και πιο κοντά η επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών στην Ελλάδα
Αρνητικά ήταν τα σχόλια των αξιωματούχων μετά το Eurogroup, όπως άλλωστε αναμενόταν
Η επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών, ήτοι capital controls, στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα γίνεται ολοένα και πιο πιθανή, καθώς οι μέρες περνούν, υποστηρίζει η Deutsche Bank.
Ειδικότερα, επισημαίνει πως ενώ και το πρόσφατο, 18/6, Eurogroup απέτυχε, η πίεση στις ελληνικές τράπεζες αυξάνεται, με την εκροή καταθέσεων να συνεχίζεται.
Σημειώνει, μάλιστα, πως το διοικητικό στέλεχος της ΕΚΤ, B. Coeure, φέρεται να αμφιβάλει για το κατά πόσο οι ελληνικές τράπεζες θα ανοίξουν την Δευτέρα.
Αναφερόμενη στο Eurogroup, η Deutsche Bank επισημαίνει ότι τα σχόλια των αξιωματούχων, που συμμετείχαν ήταν, χωρίς να εκπλήξει κανέναν, αρνητικά.
Το ΔΝΤ επιβεβαίωσε ότι η περίοδος χάριτος της ελληνικής κυβέρνησης λήγει στις 30 Ιουνίου και ότι η χώρα θα οδηγηθεί στην χρεοκοπία αν δεν αποπληρώσει το Ταμείο.
Ο πρόεδρος του Eurogroup, J. Dijsselbloem, συνόψισε τη χθεσινή εξέλιξη με μία φράση
«δυστυχώς, πολύ μικρή πρόοδος έχει σημειωθεί και υπάρχει συμφωνία στον ορίζοντα».
Πρόσθεσε, δε, πως η πορεία που έχει πάρει πλέον η κατάσταση οδηγεί σε έξοδο της Ελλάδα από το ευρώ.
Εν τω μεταξύ, ο D. Tusk, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει επειγόντως συζήτηση για την κατάσταση της Ελλάδα στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο, την ίδια ώρα που ο έλληνας ΥΠΟΙΚ, Γ. Βαρουφάκης προειδοποίησε ότι «η πιθανότητα ατυχήματος πλησιάζει επικίνδυνα».
Όλα δείχνουν ότι η Σύνοδος Κορυφής, που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, θα καταλήξει σε μια πρόταση-τελεσίγραφο για την Ελλάδα και θα ορίσει μια αυστηρή προθεσμία για την ελληνική κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης