Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Commerzbank: Οι εξελίξεις περί την Ελλάδα επηρεάζουν την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου

Commerzbank: Οι εξελίξεις περί την Ελλάδα επηρεάζουν την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου
Οι ελληνικές «πληγές» βαρύνουν το επενδυτικό κλίμα, με το ευρώ να αποτυγχάνει να περάσει το 1,1400 δολ. την Πέμπτη και να υπαναχωρεί προς τα τρέχοντα επίπεδα του 1,1340 δολαρίου.
Όπως σημειώνει η επικεφαλής αναλύτρια τεχνικής ανάλυσης της Commerzbank, Karen Jones, η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου «έχει διαβρώσει τη διάρκειας ενός έτους πτωτική πορεία στο 1,1321 και την αντίσταση στο 1,1380/87 (υψηλό 4ης Ιουνίου) και θα περιμέναμε μια περαιτέρω προσπάθεια προς την επάνω πλευρά του 1,1468, του υψηλού του Μαΐου και του 1,1534, του υψηλού του Φεβρουαρίου».
Προστίθεται δε, ότι είναι πολύ πιθανό να δυσκολευτεί να ξεπεράσει το υψηλό του 1,1534.
Από την πλευρά της ο αναλυτής της τράπεζας OCBC, Emmanuel Ng, σημειώνει ότι «εν μέσω αναφορών για εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες, θα πρέπει να περιμένουμε ότι οι αγορές θα παραμείνουν ιδιαιτέρως νευρικές προς το ευρώ, με μια έκτακτη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης τη Δευτέρα και με το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ να έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει αργότερα σήμερα».
Προσθέτει ότι «το ανώτατο όριο του 1,1400 δολ. θεωρείται ότι είναι σε κίνδυνο στο σημερινό περιβάλλον του δολαρίου, ενώ το 1,1345 δολ. μπορεί να προσφέρει μια αρχική υποστήριξη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης