Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προειδοποίηση RBS: Αν επιταχυνθεί η εκροή κεφαλαίων από την Ελλάδα, έρχεται το Grexit

Προειδοποίηση RBS: Αν επιταχυνθεί η εκροή κεφαλαίων από την Ελλάδα, έρχεται το Grexit
Η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα μπορούσε να γίνει ανά πάσα στιγμή
Αν επιταχυνθεί η εκροή κεφαλαίων από την Ελλάδα, έρχεται το Grexit, προειδοποιεί η Royal Bank of Scotland.
Ειδικότερα, σχολιάζει πως αν και δεν υπάρχει κάποια αυστηρή προθεσμία στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές, η κατάσταση θα επιδεινωθεί απότομα, αν οι πολιτικοί δεν ενισχύσουν το αίσθημα εμπιστοσύνης ότι θα υπάρξει τελικά συμφωνία.
Σε μια τέτοια περίπτωση, υποστηρίζει η RBS, ενδεχομένως να σημειωθεί επιτάχυνση της φυγής κεφαλαίων από τις ελληνικές τράπεζες και, ως απόρροια, απότομη επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας, σε σημείο η χώρα να αναγκαστεί η αποχωρήσει από την Ευρωζώνη.
Στη συνέχεια σημειώνει ότι είναι καλύτερο οι ευρωπαίοι αξιωματούχου να προλάβουν την εκροή κεφαλαίων, αν εκτιμούν ότι δεν επίκειται συμφωνία, υποδηλώνοντας ίσως ότι πρέπει να επιβληθούν περιορισμοί στις κινήσεις των κεφαλαίων.
Παράλληλα επισημαίνει ότι δεδομένου πως μια συμφωνία εντός του ΣΚ θεωρείται απίθανη, η καλύτερη πορεία δράσης είναι να υπάρξουν γρήγορες κινήσεις για την εφαρμογή στρατηγικής εξόδου από την Ευρωζώνη.
Η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα μπορούσε να γίνει ανά πάσα στιγμή, οπότε πρέπει όλοι να είναι προετοιμασμένοι, καταλήγει η RBS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης