Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Αν καταργηθεί η αυτονομία κρίσης της ΤτΕ θα είναι εις βάρος της οικονομίας – Λάθος η επίθεση στον Στουρνάρα

Αν καταργηθεί η αυτονομία κρίσης της ΤτΕ θα είναι εις βάρος της οικονομίας – Λάθος η επίθεση στον Στουρνάρα
Το ζήτημα δεν είναι ο Στουρνάρας αλλά ο θεσμικός ρόλος της ΤτΕ που όλοι πρέπει να προστατέψουμε.
Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι οι σχέσεις της κυβέρνησης με τον Στουρνάρα τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος είναι χείριστες.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αν μπορούσαν να τον παραιτήσουν θα το έκαναν χθες.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η τοποθέτηση Στουρνάρα – όπως έγινε – ήταν λάθος στην ΤτΕ, δεν μπορεί ένας υπουργός που άσκησε οικονομική πολιτική να διοικεί την Τράπεζα της Ελλάδος, που εκ του καταστατικού της, λειτουργεί υποστηρικτικά στην κυβερνητική πολιτική.
Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Στουρνάρας έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις, στρατηγικές και στόχους.
Όμως καλώς ή κακώς ο Στουρνάρας είναι διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και είναι επίσης γεγονός ότι δεν έχει στηρίξει την κυβέρνηση, τουναντίον την έχει υποσκάψει.
Παρ΄ όλα αυτά ο Στουρνάρας ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος έχει αναφαίρετο θεσμικό δικαίωμα να διατυπώνει στην έκθεση της ΤτΕ τις ανησυχίες του για την πορεία της χώρας και ορθώς έπραξε.
Βέβαια η αναφορά ότι υπάρχει κίνδυνος Grexit και αυτό να το υποστηρίζει ο κεντρικός τραπεζίτης σε επίσημη έκθεση δημιουργεί σπέκουλα και αυξάνει την κερδοσκοπία και αυξάνει την ανησυχία στην κοινωνία.
Η επίθεση που δέχθηκε ο Στουρνάρας από την κυβέρνηση ήταν θεσμικά λάθος.
Θα μπορούσαν να του ασκήσουν κριτική αλλά όχι να του επιστραφεί η έκθεση ως απαράδεκτη ή η μήνυση και δήλωση της Μακρή, επικαλούμενη.... ταγματασφαλίτες.
Από ότι γνωρίζουμε η οικογένεια Στουρνάρα είχε σχέσεις με τους αντάρτες στον εμφύλιο και όχι με τα τάγματα ασφαλείας τα οποία κακώς η Ραχήλ Μακρή αναφέρει ως συνεργάτες των Γερμανών.
Τα τάγματα ασφαλείας ήταν τοπικές οργανώσεις της Δεξιάς που είχαν ένα στόχο να αποτρέψουν την κομουνιστοποίηση της χώρας από τους αντάρτες.
Αυτά η κυρία Μακρή δεν τα έχει πληροφορηθεί;
Όλα τα υπόλοιπα είναι η διαχρονική αριστερή προπαγάνδα των κακών δεξιών και των καλών αριστερών, που προφανώς είναι μύθος.
Πέραν από το επικοινωνιακό ρεσιτάλ της κυβέρνησης, Κωνσταντοπούλου, Παππάς και Μακρή η αλήθεια είναι ότι ο Στουρνάρας έχει δικαίωμα να διατυπώνει τις ενστάσεις του.
Η επιστροφή της έκθεσης της ΤτΕ ως απαράδεκτη….ήταν απαράδεκτη ενέργεια της κυβέρνησης.  
Ωστόσο και ο Στουρνάρας δεν έχει την δύναμη να αντιταχθεί στις ακολουθούμενες πολιτικές.
Κάποια στιγμή ήταν στο προσκήνιο και απομακρύνθηκε, φοβούμενος ότι μπορεί να χάσει την θέση του από την ΤτΕ που απλόχερα προσέφερε ο ανεκδιήγητος και τραγικός βουλευτής Μεσσηνίας Αντώνης Σαμαράς.
Επειδή τα καλοπιάσματα δεν έπιασαν στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Στουρνάρας υποσκάπτει την κυβέρνηση συστηματικά και είναι αλήθεια ότι το κάνει.  
Όμως από την άλλη η κυβέρνηση δεν μπορεί να λησμονεί ότι η ΤτΕ είναι ανεξάρτητη αρχή.
Αν θέλει η κυβέρνηση να θέσει θέμα Στουρνάρα να το πράξει όταν η Ελλάδα θα έχει σωθεί όχι όταν κινδυνεύει να χρεοκοπήσει.
Το ζήτημα δεν είναι ο Στουρνάρας αλλά ο θεσμικός ρόλος της ΤτΕ που όλοι πρέπει να προστατέψουμε.

Υποσημείωση

Η στρατηγική...επίθεσης στον Στουρνάρα ήταν λάθος και το υποστηρίζουμε εμείς ως bankingenws.gr που ο Στουρνάρας μας έχει φερθεί τουλάχιστον ανέντιμα όταν επικοινωνούσε με τους τραπεζίτες από τους οποίους απαιτούσε να διακόψουν την διαφήμιση από το bankingnews.gr.

(Πρώτη ενημέρωση 18 Ιουνίου 2015, 08:15)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης