Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Σε αδιέξοδο παραμένουν οι διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα

Rabobank: Σε αδιέξοδο παραμένουν οι διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα
Πιθανή μια Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρώπης το Σαββατοκύριακο
Οι διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα παραμένουν σε αδιέξοδο, καθώς η κατάσταση στη χώρα ολοένα και επιδεινώνεται, επισημαίνει σχετικά η Rabobank.
Ειδική αναφορά κάνει στο ελληνική χρηματιστήριο, όπου ο γενικός δείκτης κατέγραψε απώλειες 4,8%, με το επίπεδο του ΧΑ να υποχωρεί στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου του 2012.
Η κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, που πλέον το ενδιαφέρον δεν στρέφεται ούτε στην σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ για τον ελληνικό ELA, μήτε στο Eurogroup της Πέμπτης (18/6), αλλά σε μία φημολογούμενη έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρώπης, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.
Μια πιθανή λύση του ελληνικού ζητήματος, εντός του Σαββατοκύριακου, ενδέχεται να μην είναι όπως μια «πραγματική συμφωνία», εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας για επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών στην Ελλάδα, θα έρθει σε μια άβολη υπενθύμιση του 2008 και της κατάρρευσης της Lehman, η οποία, όπως «ήπια» αναφέρει η Rabobank, δεν ήταν μια ευχάριστη εμπειρία για τις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Παράλληλα, επισημαίνει πως η πεποίθηση ορισμένων ότι το Grexit, αν και λυπηρό, θα είναι μια διαχειρίσιμη κατάσταση, δεν είναι μια τοποθέτηση τόσο βέβαιη, καθώς, άλλωστε, δεν υπάρχει και ιστορικά προηγούμενο.
Όπως εύστοχα αναφέρουν οι Financial Times, για να υποδηλώσουν τη ζημία από μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, «θα είναι σαν ένα βιαστικό διαζύγιο, για το οποίο θα μετανιώνουν στον ελεύθερο χρόνο τους», καταλήγει η Rabobank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης