Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Short στην ισοτιμία ευρώ – δολαρίου, λόγω της αβεβαιότητας για την Ελλάδα και της Fed

Barclays: Short στην ισοτιμία ευρώ – δολαρίου, λόγω της αβεβαιότητας για την Ελλάδα και της Fed
Aν δεν υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup, δύσκολα θα επιτευχθεί συμφωνία έως τα τέλη του Ιουνίου
Short στην ισοτιμία ευρώ-δολαρίου παραμένει η βρετανική τράπεζα Barclays, στο εβδομαδιαίο σημείωμά της, προς τους επενδυτές.
Επισημαίνει, μάλιστα, ότι η αγορά έχει υποτιμήσει τους κινδύνους της έντονης μεταβλητότητας στην ισοτιμία, οι οποίοι εμφανίζονται λόγω της Ελλάδας, αλλά και των επικείμενων αποφάσεων της Fed.
Η Barclays εκτιμά ότι το ευρώ δέχεται ισχυρές καθοδικές πιέσεις από την αβεβαιότητα για την ελληνική κρίση.
Ειδικότερα, σχολιάζει ότι η πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα είναι αυξημένη, καθώς το κενό μεταξύ των εταίρων και της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχει γεφυρωθεί, αλλά παραμένει ουσιώδες.
Την περασμένη εβδομάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις, λόγω της αδυναμίας να επιτευχθεί συμφωνία πάνω στα ζητήματα του συνταξιοδοτικού και της φορολογίας.
Παράλληλα, η οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα συνεχίζει να χειροτερεύει, με τα έσοδα της κυβέρνησης να παρουσιάζουν μεγάλο έλλειμμα.
Η ΕΚΤ αύξησε την περασμένη εβδομάδα τον ELA για τις ελληνικές τράπεζες κατά 2,3 δισ. ευρώ, στα 83 δισ. ευρώ, επισημαίνει, ακόμα, η Barclays.
Το ενδιαφέρον, πλέον, στρέφεται στο Eurogroup και το Ecofin, που θα λάβουν χώρα στις 18 και 19 Ιουνίου αντίστοιχα.
Η Barclays εκτιμά ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup, δύσκολα θα επιτευχθεί συμφωνία έως τα τέλη του Ιουνίου, οπότε και λήγει το παρόν πρόγραμμα για την ελληνική κρίση.
Υποστηρίζει, επίσης, ότι η επέκταση του τρέχοντος προγράμματος παραμένει πιθανή, αν και δεν μπορεί να γίνει άμεσα, δεδομένου ότι θα χρειαστεί να λάβει την έγκριση από ορισμένα Κοινοβούλια, όπως η Bundestag στη Γερμανία.
Ως προς την πορεία του δολαρίου, η βρετανική τράπεζα εκτιμά ότι τα μακροοικονομικά στοιχεία και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, σε συνδυασμό με την συνεδρίαση του ΔΣ της Fed, μέσα στην εβδομάδα, θα ωθήσουν το νόμισμα σε άνοδο.
Επισημαίνει ότι η Fed θα επιβεβαιώσει, πιθανότατα, ότι η επιβράδυνση της οικονομίας των ΗΠΑ, κατά το α’ τρίμηνο του 2015, ήταν απλώς προσωρινή και ότι το ΑΕΠ θα συνεχίσει να αυξάνεται με σταθερό ρυθμό.
Ακόμα, προβλέπει ότι η Fed θα προβεί σε δύο αυξήσεις των επιτοκίων φέτος, τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2015.
Για αυτούς τους λόγους, η Barclays παραμένει short στο ευρώ έναντι του δολαρίου, το οποίο βλέπει να κινείται βραχυπρόθεσμα προς το 1,0460.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης