Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Agricole: Παραμένει sell στο ευρώ – Δέχεται καθοδικές πιέσεις λόγω QE και Ελλάδας

Credit Agricole: Παραμένει sell στο ευρώ – Δέχεται καθοδικές πιέσεις λόγω QE και Ελλάδας
Άνοδο του δολαρίου βλέπει, παράλληλα, η γαλλική τράπεζα
Sell στο ευρώ παραμένει η Credit Agricole, καθώς όπως επισημαίνει το κοινό νόμισμα δέχεται καθοδικές πιέσεις, λόγω της Ελλάδας και του QE της ΕΚΤ.
Ειδικότερα, όπως σχολιάζει η γαλλική τράπεζα, το ευρώ δέχεται ισχυρές πιέσεις λόγω της αβεβαιότητας γύρω από το ελληνικό ζήτημα και την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών της χώρας.
Παράλληλα, υποστηρίζει η Credit Agricole, η ΕΚΤ έχει καταστήσει σαφές πως θα συνεχίσει με το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων, ανεξαρτήτως της πορείας των τιμών, καθώς ως στόχος διατηρείται η ρύθμιση και σταθεροποίηση του δείκτη τιμών καταναλωτή.
Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού Ωκεανού, τα μακροοικονομικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ ήταν ανώτερα των προσδοκιών, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι η αύξηση των επιτοκίων από την Fed τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θεωρείται ολοένα και πιθανότερη.
Επιπλέον, η βελτίωση των προσδοκιών, σε παγκόσμιο και ευρύτερο επίπεδο, αναμένεται να εξισορροπήσει την επίδραση από τις προσδοκίες για τη ρευστότητα.
Ως εκ τούτου, η Credit Agricole εκτιμά ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο στη διαφοροποίηση των πολιτικών της Fed και της ΕΚΤ, που σε συνδυασμό με την έκρυθμη κατάσταση στην Ελλάδα αναμένεται να έχει επιπτώσεις στην ισοτιμία ευρώ-δολαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης