Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Business Insider: Ήρθε η ώρα για την τελευταία προσφορά των πιστωτών στην Ελλάδα

Business Insider: Ήρθε η ώρα για την τελευταία προσφορά των πιστωτών στην Ελλάδα
Οι πιθανές υποχωρήσεις του Αλέξη Τσίπρα και το πολιτικό μέλλον της Ελλάδας 
Το τρέχον κεφάλαιο του ευρωπαϊκού δράματος διάσωσης της Ελλάδας φαίνεται να έχει φθάσει στο αποκορύφωμά του, σημειώνει σε δημοσίευμά του το Business Insider.
Η πενταμερής συνάντηση για το ελληνικό ζήτημα (Merkel, Lagarde, Hollande, Juncker, Draghi) είχε ως μοναδικό σκοπό να υπάρξει μια τελική ενιαία στάση στο ελληνικό ζήτημα, ενόψει της κρίσιμης αποπληρωμής της δόσης του ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου, υποδηλώνοντας ότι έφτασε η στιγμή του «deal or no deal» για την ελληνική κυβέρνηση.
Το πίσω-μπρος που σημειώνεται τους τελευταίους μήνες φαίνεται να φτάνει στο τέλος του, με τους πιστωτές να ετοιμάζουν την τελική προσφορά για την Ελλάδα, ένα τελεσίγραφο, επισημαίνει το δημοσίευμα.
Αυτό που απομένει είναι να δούμε σε τι τελικά έχουν υποχωρήσει, άρα και συμφωνήσει, οι δύο πλευρές.
Πληροφορίες θέλουν τον έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να είναι έτοιμος να παραβεί τις «κόκκινες γραμμές», που ο ίδιος έχει θέσει.
Η υποχώρηση του κ. Τσίπρα ενδέχεται να αφορά στους κρίσιμους τομείς του πλεονάσματος, των ιδιωτικοποιήσεων, της αγοράς εργασίας και του συνταξιοδοτικού, με μεγαλύτερες ή μικρότερες πολιτικές συνέπειες για την ελληνική κυβέρνηση, σημειώνει το Business Insider.
Ενδιαφέρον, πάντως, παρουσιάζει το γεγονός ότι υπάρχει αντιστροφή του κλίματος.
Ο επίτροπος Οικονομικών, Pierre Moscovici, εμφανίστηκε σήμερα αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων, σε αντίθεση με τον έλληνα υπουργό Εργασίας, Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος έκανε λόγο και για ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
Οι δηλώσεις του έλληνα υπουργού είναι, μάλιστα, ένα μόνο μικρό δείγμα της εσωτερικής διαμάχης που καλείται να αντιμετωπίσει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Η όποια συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί από την ελληνική Βουλή και το περιεχόμενό της θα δείξει πόσοι εκ των «αριστερών επαναστατών» θα καταψηφίσουν.
Ως απόρροια της εσωκομματικής ανταρσίας, ο ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως να χρειαστεί να συνάψει νέες συμμαχίες, ακόμα και με τη ΝΔ την οποία αντικατέστησε στην εξουσία, μία επώδυνη συμμαχία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης