Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Euroxx: Στα 11 ευρώ μειώνει την τιμή στόχο της ΜΕΤΚΑ – Σύσταση overweight

Euroxx: Στα 11 ευρώ μειώνει την τιμή στόχο της ΜΕΤΚΑ – Σύσταση overweight
Παραμένει καλή επενδυτική ευκαιρία, παρά την επιβράδυνση της κερδοφορίας της 
Στα 11 ευρώ, από 11,50 ευρώ προηγουμένως, μειώνει την τιμή στόχο της ΜΕΤΚΑ, η Euroxx Securities, σε σημερινή έκθεσή της, υπό τον τίτλο “Still Good Value Despite Earnings Slowdown”.
Παράλληλα διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση “overweight”, ήτοι για αποδόσεις μεγαλύτερες από αυτές της αγοράς.
Η μείωση της τιμής στόχου αντικατοπτρίζει τις μειωμένες προοπτικές για την κερδοφορία της εταιρείας μετά το 2016 και την τρέχουσα κατάσταση της ρευστότητάς της, με την Euroxx να επισημαίνει ότι ο Όμιλος Μυτιληναίος είναι προτιμότερη επένδυση.
Εντούτοις, τονίζει ότι η ΜΕΤΚΑ παραμένει καλή επενδυτική ευκαιρία, παρά την επιβράδυνση της κερδοφορίας της, σχολιάζοντας πως η αγορά υποτιμά την αξία της, με την τρέχουσα τιμή της μετοχής της να μην αντικατοπτρίζει τις δυνατότητες της.
Ως καταλύτες για τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας καταδεικνύει την συνεχιζόμενη εμπόλεμη κατάσταση στη Συρία, αλλά και το νέο έργο, ύψους 250 εκατ. ευρώ, που θα αναλάβει στη Γκάνα.
Για το 2015, η Euroxx, βλέπει συνολικές πωλήσεις ύψους 467 εκατ. ευρώ και προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 49 εκατ. ευρώ.
Για το 2016 και το 2017 προβλέπει πτώση των πωλήσεων στα 433 εκατ. ευρώ και 423 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, αλλά και των καθαρών κερδών, στα 43 εκατ. ευρώ και 45 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.

Embedded image permalink

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης