Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Την υπογραφή του Στουρνάρα φέρει η Συμφωνία Συμβιβασμού της Ελληνικής Δημοκρατίας με τη Siemens

Την υπογραφή του Στουρνάρα φέρει η Συμφωνία Συμβιβασμού της Ελληνικής Δημοκρατίας με τη Siemens
Είναι προφανές ότι ο κ. Ιωάννης Στουρνάρας έδωσε την ευκαιρία να γλιτώσουν τα στελέχη της Siemens
Η συμφωνία της ντροπής όπως την αποκαλούν ορισμένοι της Hellenic Republic and Siemens.
Μία υπογραφή έχει η συμφωνία από την πλευρά της Ελληνικής Δημοκρατίας και αυτή είναι του Ιωάννη Στουρνάρα του πρώην υπουργού Οικονομικών και σημερινού Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Κανένας δεν γνωρίζει αν αυτή η υπογραφή του εξασφάλισε τη σημερινή θέση που κατέχει καθώς δεν υπάρχουν άλλα ονόματα υπουργών της Κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά.
Ο κ. Ιωάννης Στουρνάρας έβαλε μια υπογραφή ως υπουργός Οικονομικών και η υπόθεση των σκανδάλων της Siemens έκλεισε για την Ελληνική Δημοκρατία.





Είναι προφανές ότι ο κ. Ιωάννης Στουρνάρας έδωσε την ευκαιρία να γλιτώσουν τα στελέχη της Siemens και κάποιοι πολιτικοί που ενεπλάκησαν σε υποθέσεις χρηματισμού.
Όλες οι χώρες πήγαν τη Siemens κατηγορούμενη στο Διεθνές Δικαστήριο της Νέας Υόρκής εκτός από την Ελλάδα.
Το βέβαιο είναι ότι με την υπογραφή αυτή η Ελληνική Δημοκρατία δεν έχει καμία απαίτηση από τη γερμανική εταιρεία που λάδωνε τους πάντες για να πάρει δουλειές από το Δημόσιο.
«Η συμφωνία συμβιβασμού μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Siemens μεταξύ άλλων προβλέπει ότι συμφωνούν να προχωρήσουν σε πλήρη και οριστική ρύθμιση των διαφορών τους σε σχέση με τα παραπάνω, επιδιώκοντας την καλύτερη δυνατή λύση και για τις δύο πλευρές,»
Για τα σκοπό αυτό η Siemens συμφωνεί να προβεί σε παροχές για την πλήρη και οριστική διευθέτηση όλων των πιθανών κατηγοριών για μη σύννομη συμπεριφορά σε σχέση με την Υπόθεση , όπως αυτή ορίζεται με την παρούσα Συμφωνία Συμβιβασμού.
Το συμπέρασμα είναι ότι η παρούσα συμφωνία έκλεισε για όλους.
Στην ουσία δεν υπάρχει σκάνδαλο Siemens.





Ο πατριωτισμός και το ρόλο του υπερασπιστή των εθνικών συμφερόντων της χώρας δεν τον βρήκαμε στη παρούσα Συμφωνία Συμβιβασμού.
Η Siemens μπορεί να τα βρήκε με το κράτος χάρη στην υπογραφή του κ. Στουρνάρα , μία ομάδα πολιτών όμως με το Σύλλογο « Οι Έλληνες Φορολογούμενοι» δεν το έβαλαν κάτω και κατέθεσαν υπόμνημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας με σκοπό την ακύρωση της Συμφωνίας για να είναι σε θέση η Ελλάδα να διεκδικήσει τουλάχιστον 2 δισ ευρώ από τη γερμανική εταιρεία.
Ο κ. Γιάννης Κυριακόπουλος και δικηγόρος της εταιρείας Kyros Laaw Offices είπε στο bankingnews.gr ότι το υπόμνημα εστιάζει στη Συμφωνία Συμβιβασμού που έγινε με απόφαση του υπουργού Οικονομικών τον Αύγουστο του 2012 ενώ η αρχική Συμφωνία με τίτλο « Δεσμευτική Ισχύς» απαιτούσε η κύρωση να γίνει εντός 45 ημερών από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Ο χρόνος της αρχικής συμφωνίας ήταν ο Μάρτιος του 2012.
Οι επόμενοι μήνες όμως έφεραν εθνικές εκλογές και συγκεκριμένα δύο αναμετρήσεις.
Η κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου και στη συνέχεια η υπηρεσιακή κυβέρνηση του κ. Παναγιώτη Πικραμένου δεν προχώρησαν στη τακτοποίηση του θέματος και έμεινε για την επόμενη κυβέρνηση που ανέδειξαν οι Εθνικές εκλογές του Ιουνίου.
Η πρόεδρος της Βουλής κα Ζωή Κωνσταντοπούλου ανοίγει εκ νέου το φάκελο της Siemens και φέρνει το καυτό θέμα των διεκδικήσεων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης