Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΟΣΑ: Ένας στους τέσσερις Ευρωπαίους παρουσιάζει κάποια ψυχική διαταραχή

ΟΟΣΑ: Ένας στους τέσσερις Ευρωπαίους παρουσιάζει κάποια ψυχική διαταραχή
Σύμφωνα με την επικεφαλής του Τομέα Υγείας του ΟΟΣΑ παρότι το ποσοστό αυτοκτονιών πέφτει από το 1990 στην Ελλάδα παρουσιάζεται αύξηση πολύ πριν την κρίση
Ζοφερή εικόνα για την ψυχική υγεία των Ευρωπαίων παρουσίασε η επικεφαλής του Τομέα Υγείας του ΟΟΣΑ, Francesca Colombo, καθώς σύμφωνα με στοιχεία του οργανισμού ένας στους τέσσερις παρουσιάζει κάποια ψυχική διαταραχή, ή κάποιες ήπιες ψυχικές διαταραχές.
Δυστυχώς όμως, όπως σημείωσε μιλώντας στο συνέδριο Mental Health, τα ψυχικά νοσήματα είναι παραμελημένα και δεν χαίρουν της προσοχής που τους αρμόζει από τους αρμόδιους φορείς, οι πόροι είναι περιορισμένοι, η θεραπεία ελλιπής, καθώς μόνο 1 στους 4 ανθρώπους παίρνουν τις υπηρεσίες που χρειάζονται, ο συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων προβληματικός και οι επαγγελματίες υγείας αντιμετωπίζουν προβλήματα στην άσκηση των καθηκόντων τους, λόγω μείωσης του κόστους.
Τα θετικά στοιχεία του ΟΟΣΑ , όπως είπε, δείχνουν ότι, το ποσοστό αυτοκτονιών πέφτει από το 1990, ωστόσο, στην Ελλάδα παρουσιάζεται αύξηση πολύ πριν την κρίση - και όπως είπε - οι αυτοκτονίες δεν αναφέρονται λόγω στίγματος.
Σύμφωνα με την κ. Colombo, η αύξηση των ψυχικών νοσημάτων έχει ένα κόστος της τάξεως του 4% για τις οικονομίες των χωρών του ΟΟΣΑ.
Οι άνθρωποι με ψυχικά νοσήματα είναι σε ποσοστό 70% λιγότερο παραγωγικοί στην εργασία τους, 2 στους 5 απουσιάζουν από την εργασία τους μέσα στο μήνα, ενώ 1 στους 2 από αυτούς έχουν κάποια σοβαρή ψυχική ασθένεια.

www.bankingnews.gr


.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης