Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Παραμένει bearish στο ευρώ – Η Ελλάδα βασικός καταλύτης στην ισοτιμία ευρώ – δολαρίου

Barclays: Παραμένει bearish στο ευρώ – Η Ελλάδα βασικός καταλύτης στην ισοτιμία ευρώ – δολαρίου
Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις, οι βασικές διαφορές μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων παραμένουν
Bearish (απαισιόδοξη) στην ισοτιμία ευρώ-δολαρίου παραμένει η Barclays Capital, όπως φαίνεται από το πρόσφατο σημείωμά της προς τους επενδυτές.
Ειδικότερα, εκτιμά ότι το δολάριο θα λάβει ώθηση και θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Μάλιστα, προτρέπει την στάση short στην ισοτιμία ευρώ-δολαρίου.
Βασικός παράγοντας για την εν λόγω συναλλαγματική ισοτιμία παραμένει, σύμφωνα με την Barclays, η Ελλάδα και οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές της.
Η αβεβαιότητα για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων διατηρείται, καθώς η κατάσταση της ρευστότητας στη χώρα χειροτερεύει και ενώ πλησιάζει η καυτή ημερομηνία για την κυβέρνηση, όπου καλείται να καταβάλει μισθούς και συντάξεις, αλλά και να αποπληρώσει τη δόση των 1,7 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ, τονίζει η Barclays.
Επισημαίνει, ακόμα, ότι παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις, οι βασικές διαφορές μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων παραμένουν και δοκιμάζουν την ετοιμότητα των αγορών για την πιθανότητα ελληνικής χρεοκοπίας ή εξόδου από την Ευρωζώνη.
Η Barclays εκτιμά πως θα υπάρξει συμφωνία την τελευταία στιγμή, ωστόσο η δυναμική της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί παραμένει εξαιρετικά αβέβαιη.
Υπογραμμίζει, παράλληλα, πως ακόμα και αν υπάρξει συμφωνία της τελευταίας στιγμής, σε τεχνικό επίπεδο, η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στις προεκλογικές δεσμεύσεις του θα ασκήσει σοβαρές πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση και θα επιφέρει κάποιας μορφής πολιτική κρίση, που θα αλλάξει το παρόν σκηνικό.
Ως προς τη δυναμική του δολαρίου αναμένεται να λάβει ώθηση από τα στοιχεία για τα διαρκή αγαθά και τις πωλήσεις νέων κατοικιών, που θα ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας, ενώ σε μακροπρόθεσμο επίπεδο το βλέμμα είναι στραμμένο στην Fed και την επικείμενη απόφαση για ποσοτική σύσφιγξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης