Τελευταία Νέα
Οικονομία

M. Sapin (Γάλλος ΥΠΟΙΚ): Να υπάρξει γρήγορα συμφωνία για την Ελλάδα -Η έξοδος της Αθήνας από το ευρώ θα ήταν καταστροφή

M. Sapin (Γάλλος ΥΠΟΙΚ): Να υπάρξει γρήγορα συμφωνία για την Ελλάδα -Η έξοδος της Αθήνας από το ευρώ θα ήταν καταστροφή
Το Grexit θα ήταν πρόβλημα για την ευρωζώνη, ακόμη κι αν σήμερα είμαστε πολύ πιο ισχυροποιημένοι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια
Την επιθυμία του «να υπάρξει γρήγορα συμφωνία για την Ελλάδα» εξέφρασε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Michel Sapin από τη Λισαβόνα όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.
Όπως υπογράμμισε, εύχεται να υπάρξει μια «γρήγορη συμφωνία» για το ελληνικό χρέος, μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών της (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) καθώς μια έξοδος της Αθήνας από το ευρώ θα ήταν καταστροφή για την Ελλάδα και ταυτοχρόνως πρόβλημα για την ευρωζώνη.
Η συμφωνία αυτή θα πρέπει «να ολοκληρώνει το προηγούμενο πρόγραμμα αλλά επίσης και να προετοιμάζει τη συνέχεια δεδομένου ότι η Ελλάδα θα παραμείνει, σε κάθε περίπτωση, μια ευπρόσβλητη χώρα» υπογράμμισε.
«Θα ήταν καταστροφή για την Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη», τόνισε ο Sapin μετά τη συνάντηση που είχε με την υπουργό Οικοονομικών της Πορτογαλίας Maria Luis Albuquerque .
Θα ήταν επίσης «ένα πρόβλημα για την ευρωζώνη, ακόμη κι αν σήμερα είμαστε πολύ πιο ισχυροποιημένοι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια» κατέληξε.
«Η ευρωζώνη δεν φτιάχτηκε για να περισταλεί αλλά για να επεκταθεί. Μέσα σε έξι μήνες άλλαξαν πολλά πράγματα, προς το καλύτερο. Η Ευρώπη πάει καλύτερα, πολλές από τις χώρες μας πάνε καλύτερα, η Γαλλία τα πάει πολύ καλύτερα», είπε.
Αναφερόμενος στην Πορτογαλία υποστήριξε πως κατέβαλε πολλές προσπάθειες οι οποίες της επέτρεψαν να βγει από το πρόγραμμα και να απευθύνεται πλέον απευθείας στις αγορές.
Αντίθετα, όπως σχολίασε ο Γάλλος υπουργός, «η Ελλάδα θα έχει κάποιες δυσκολίες να το κάνει αμέσως».
Ο M. Sapin, σε συνέντευξη του στο περιοδικό Politico αναφέρθηκε και στον Έλληνα πρωθυπουργό λέγοντας πως «πρέπει να τον εμπιστευτούμε».
«Ακούμε πολλά διαφορετικά πράγματα από την Αθήνα, ωστόσο υπάρχει ένας άνδρας που πρέπει να επιτύχει και αυτός είναι ο πρωθυπουργός, επομένως πρέπει να τον εμπιστευτούμε» υπογράμμισε.
Σε ερώτηση σχετικά με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους ο γάλλος υπουργός υπογράμμισε ότι έχει μάθει να μην είναι «ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος» λέγοντας πως θα αντιμετωπίσουμε τη δεδομένη κατάσταση.
«Εχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος «στη διαδικασία, στον τρόπο που διεξάγονται οι συνομιλίες σήμερα απ ότι πριν από 4 μήνες» τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης