Τελευταία Νέα
Οικονομία

Spiegel: Η Ελλάδα παλεύει εδώ και μήνες με τους εταίρους της στην ΕΕ και το ΔΝΤ για να αποτραπεί η χρεοκοπία

Spiegel: Η Ελλάδα παλεύει εδώ και μήνες με τους εταίρους της στην ΕΕ και το ΔΝΤ για να αποτραπεί η χρεοκοπία
Οι δανειστές απαιτούν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ γρήγορες και περιεκτικές μεταρρυθμίσεις, για να εισρεύσουν χρήματα στην Ελλάδα
Τις δηλώσεις του Γ. Βαρουφάκη ότι «η Ελλάδα είναι μετά από μήνες διαπραγματεύσεων κοντά σε συμφωνία με την ΕΕ και το ΔΝΤ για την εκταμίευση της οικονομικής ενίσχυσης» δημοσιεύει το Spiegel.
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «εδώ και μήνες η Ελλάδα παλεύει με τους εταίρους της στην ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να εξασφαλίσει την οικονομική βοήθεια ώστε να αποτραπεί η χρεοκοπία».
Όπως αναφέρει το Spiegel οι δανειστές απαιτούν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ γρήγορες και περιεκτικές μεταρρυθμίσεις, καθώς μόνο τότε θα εισρεύσουν χρήματα στην Ελλάδα.
Η Bundesbank, όπως αναφέρει, προειδοποίησε επίμονα την Ελλάδα για μια επικείμενη χρεοκοπία.
Το Spiegel ωστόσο επαναφέρει τις δηλώσεις του Γ. Βαρουφάκη σχετικά με την προτεραιότητα της κυβέρνησης να πληρώσει μισθούς και συντάξεις λέγοντας ότι «αν δεν υπάρξει συμφωνία, η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη με αυτό το δίλημμα. Ελπίζω ότι θα είμαστε σε θέση να κάνουμε και τα δύο" καταλήγει.
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, ο έλληνας υπουργός υποστήριξε πως θα ήταν άδικο για τους Έλληνες πολίτες, αν έπρεπε να αποφασίσουν για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ με ένα ναι ή όχι.
Υποστήριξε τέλος ότι η κυβέρνησή του δεν είχε ποτέ στο συρτάρι σχέδιο για επιστροφή στη δραχμή.

www.bankingnews

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης