Τελευταία Νέα
Οικονομία

Wall Street Journal: Μετά την Fitch και ο Καναδικός Οίκος αξιολόγησης DBRS υποβάθμισε την Ελλάδα σε «σκουπίδι»

Wall Street Journal: Μετά την Fitch και ο Καναδικός Οίκος αξιολόγησης DBRS υποβάθμισε την Ελλάδα σε «σκουπίδι»
Η πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας αυτό το καλοκαίρι, έχει προκαλέσει ανασφάλεια σε επιχειρήσεις, καταναλωτές και καταθέτες
Ο Καναδικός Οίκος αξιολόγησης DBRS Inc. υποβάθμισε την Παρασκευή (15/5) την Ελλάδα σε «σκουπίδι», επικαλούμενη την αβεβαιότητα που επικρατεί για το εάν η χώρα θα καταφέρει να καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της, αναφέρει σε άρθρο της η Wall Street Journal.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η DBRS υποβάθμισε την Ελλάδα σε τριπλό -C από B που ήταν μέχρι χθες, την ώρα που και η Fitch Ratings επιβεβαίωσε την αξιολόγηση της, για τριπλό-C για την Ελλάδα.
Όπως ανέφερε ο Οίκος αξιολόγησης, «παρότι αναμένουμε ότι η κυβέρνηση θα επιβιώσει από την τρέχουσα κρίση ρευστότητας χωρίς να χρησιμοποιήσει ιδιωτικά ομόλογα, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο μιας χρεοκοπίας».
Η πολιτική αβεβαιότητα επηρεάζει δυσμενώς την οικονομία στην Ελλάδα από τα τέλη του 2014, αντιστρέφοντας μια προσωρινή ανάκαμψη που ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου έτους, υποστηρίζει η WSJ.
Όπως σχολιάζει, μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, που οδήγησαν το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, έχει δημιουργηθεί μια μήνα σε μήνα αντιπαράθεση μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών της, (ΕΚΤ-ΔΝΤ-ΕΕ) σχετικά με τις συνθήκες με τις οποίες θα διασωθεί η χώρα.
Η αβεβαιότητα για το αν η κυβέρνηση στην Ελλάδα θα μπορούσε να χρεοκοπήσει αυτό το καλοκαίρι, που οδηγούν δυνητικά σε έξοδο της χώρας από το ευρώ, έχει προκαλέσει ανασφάλεια στις επιχειρήσεις, τους καταναλωτές και τους καταθέτες.
Η DBRS δήλωσε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια σειρά πληρωμών προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατά τις προσεχείς εβδομάδες, που είναι αμφίβολες εάν θα πραγματοποιηθούν.
Όπως αναφέρει ο Οίκος αξιολόγησης «χωρίς συμφωνία με τους πιστωτές, οι πηγές χρηματοδότησης είναι ανεπαρκής για να καλύψει τις ανάγκες της σε συνδυασμό με την αδυναμία πρόσβασης στις αγορές ομολόγων.
Τέλος, αναφερόμενη στις εκτιμήσεις της Fitch, η Wall Street Journal καταλήγει πως «δεν προβλέπεται καμία αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ για την Ελλάδα το τρέχον έτος, με τους κινδύνους σε μεγάλο βαθμό γέρνει προς την αρνητική πλευρά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης