Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νικολόπουλος (ΑΝΕΛ): Παλλαϊκό το αίτημα παραίτησης Στουρνάρα - Εχθρικές προς το δημόσιο συμφέρον οι ενέργειες του

Νικολόπουλος (ΑΝΕΛ): Παλλαϊκό το αίτημα παραίτησης Στουρνάρα - Εχθρικές προς το δημόσιο συμφέρον οι ενέργειες του
Η δυσπιστία για το πρόσωπο του Γ. Στουρνάρα έχει μετατραπεί πλέον σε οργή
Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη για τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρα, κατέθεσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νίκος Νικολόπουλος.
«Η δυσπιστία για το πρόσωπό του έχει μετατραπεί πλέον σε οργή, ενώ παλλαϊκό γίνεται το αίτημα της παραίτησής του» αναφέρει χαρακτηριστικά στο κείμενο της ερώτησής του ο Ν.Νικολόπουλος, αναφερόμενος στον κ. Στουρνάρα.
Μεταξύ άλλων ο Ν.Νικολόπουλος ζητά από τους κ.κ. Αλέξη Τσίπρα και Γιάνη Βαρουφάκη εάν «προτίθεσθε να θέσετε τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος προ των ευθυνών του» κατηγορώντας τον για «αντιεπαγγελματικές αλλά και εχθρικές προς το δημόσιο συμφέρον ενέργειες».
Ρωτά επίσης εάν η κυβέρνηση έχει σκοπό να κοινοποιήσει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα «όσα σχετικά έχουν γραφεί, έχουν ειπωθεί και αποτυπωθεί στα πρακτικά της Βουλής» για τον διοικητή της ΤτΕ.

Το περιεχόμενο της ερώτησης του κ. Νικολόπουλου έχει ως εξής:

Οργή λαού βουλευτών και Υπουργών κατά Στουρνάρα: «Παραιτήσου, είσαι υπονομευτής»

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλυπτικές καταγγελίες κατά του Υπ Οικονομικών, της συγκυβέρνησης των μνημονιακών συμπρωθυπουργών Σαμαρά – Βενιζέλου και νυν διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, κ.Γιάννη Στουρνάρα.
Η δυσπιστία για το πρόσωπό του έχει μετατραπεί πλέον σε οργή, ενώ παλλαϊκό γίνεται το αίτημα της παραίτησής του!
Η «θύελλα» κατά του κ. Στουρνάρα ξέσπασε την περασμένη Παρασκευή, όταν ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε ερώτηση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος έστελνε τις πρώτες προειδοποιητικές βολές.
Στη συνέχεια ήρθαν οι αποκαλύψεις για το κατάπτυστο e-mail συνεργάτη του, με το οποίο γίνονταν μαύρη αντικυβερνητική προπαγάνδα, ενώ ακολούθησαν αποκαλύψεις Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και πλήθος δημοσιευμάτων που αποκαλύπτουν ότι “ο κ. Στουρνάρας δεν είχε ενημερώσει πως τα 700.000.000 ευρώ της δόσης προς το ΔΝΤ υπήρχαν σε ειδικό λογαριασμό της ΤτΕ...”
Επιπλέον προσετέθησαν οι δηλώσεις Υπ. Εσωτερικών κ.Ν. Βούτση: «Δεν παρέχουν τη βοήθεια που πρέπει. Δεν είναι εχθροί, ούτε πέμπτη φάλαγγα, είναι αντίπαλοι», του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Πετράκο που ζήτησε την παραίτηση του, ενώ ο έτερος κοιν. εκπρ. του ΣΥΡΙΖΑ, κ.Ν.Φίλης, τον χαρακτήρισε «υπονομευτή», ο δε γραμματέας των ΑΝ.ΕΛ., κ.Γ. Μοίρας, , ζήτησε «να παραιτηθεί.
Τέλος ο Υπ. Ανασυγκρότησης κ.Π. Λαφαζάνης στη Βουλή, ανέφερε: “ «Θα εξιχνιαστούν όλα τα εγκλήματα και θα αποδοθούν ευθύνες στο έγκλημα της ΑΤΕ. Ο μέγας, ο ανεξάρτητος διοικητής σήμερα της ΤτΕ, ως Υπ. Οικονομικών συμμετείχε στο μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης. Έκρινε σε μια νύχτα μη βιώσιμη την ΑΤΕ. Ο κ.Λαφαζάνης δεν έμεινε όμως μόνο σε αυτά, συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι :” θα διερευνηθεί ο κ.Στουρνάρας πλήρως για πολιτικές και ποινικές ευθύνες και δεν θα μείνει ατιμώρητο «όχι μόνο το μέγα αυτό σκάνδαλο της μεταπολίτευσης», αλλά και η ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Επειδή σε αυτά και σε όσα άλλα είδαν το φώς της δημοσιότητας ο κ. Στουρνάρας απάντησε με περίσσιο θράσος: δεν παραιτούμαι, γιατί δεν βλέπω τον λόγο ότι πρέπει να το κάνω. Γεγονός που μας προκαλεί εντύπωση διότι η Τράπεζα της Ελλάδος, σαν θεσμός, απαγορεύεται να κάνει πολιτική, αλλά πάντως αναμενόμενο, αφού από το 1989 είναι εκλεκτός και κρατικοδίαιτος χάριν των εντιμότατων κουμπάρων και φίλων του.
Επειδή δεν θα έπρεπε καν να είχε διορισθεί στην ΤτΕ, καθόσον υπήρξε “στρατευμένος μνημονιακός” και πρωταγωνιστής της εθνικής, ανθρωπιστικής καταστροφής, που έφερε η μνημονιακή πολιτική που ο ίδιος εφάρμοσε ως εξωκοινοβουλευτικός Υπ.Οικονομικών, υπακούοντας στα ΘΕΛΩ των ξένων δανειστών! Επειδή αυτή η συμπεριφορά ,προκαλεί σοβαρά κωλύματα στις διεξαγόμενες διαπραγματεύσεις της Ελλ.Κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας με τους ξένους δυνάστες- δανειστές. Επειδή ο κεντρικός τραπεζίτης, οφείλει να στηρίζει τις εθνικές θέσεις της κυβέρνησης και να βοηθά στην διαχείριση της εσωτερικής κατάστασης με τα προβλήματα ρευστότητας και το τραπεζικό σύστημα.
Γι αυτούς και για χίλιους λόγους ακόμα, ερωτάσθε και καλείστε να απαντήσετε:
1. Προτίθεσθε να θέσετε τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος προ των ευθυνών του, καθότι αυτή τη στιγμή έχουν λάβει χώρα οι ως άνω αντιεπαγγελματικές αλλά και εχθρικές προς το δημόσιο συμφέρον ενέργειες, από μέρους του και μάλιστα όταν επιπλέον απεδείχθη, καθώς είπε ψέματα ότι “από το γραφείο τύπου της ΤτΕ, δεν έφυγαν ποτέ τέτοια e-mail”;
2. Είναι δυνατόν να παραμένει στη θέση του , ο Διοικητής που κατηγορείται από τον Υπ. Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ως “εγκληματίας”-περιπτώσεις Α.Τ.Ε. & Τ.Τ.- αυτός που αρνείται να καταθέσει στη Βουλή τα ανέγγυα ,τα κατακόκκινα θαλασσοδάνεια, καθώς και τις παράνομες χρηματοδοτήσεις των Μ.Μ.Ε. και των διαπλεκομένων που φτάνουν τα 10,6 εκ δις €; Γιατί δεν έχετε στείλει στη δικαιοσύνη τα δάνεια αυτά, όπως ακριβώς συνέβη με τον κ.Φιλιππίδη και την κ. Σακελαρίου για τα δάνεια του Τ.Τ.;
3. Θα κοινοποιήσετε στην ΕΚΤ όσα σχετικά έχουν γραφεί, έχουν ειπωθεί και αποτυπωθεί στα πρακτικά της Βουλής;
4. Πράγματι, η αντικατάσταση του δεν είναι απλή υπόθεση, καθώς πρόκειται για Ανεξάρτητη Αρχή.
Εάν όμως υπάρχουν ζητήματα υπονόμευσης της κυβερνητικής πολιτικής που ο ανεξάρτητος κ. Ι. Στουρνάρας μαζί με τους πρόθυμους-ανώνυμους-διακινητές των διαρροών του στο Διαδίκτυο μαζί με τους επώνυμους νέας εσοδείας αρθρογράφους, όπως στην «εγκυρότερη» καθημερινή εφημερίδα καθώς και τους μνημονιακούς σχολιαστές που λειτουργούν εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος, εσείς θα μένετε απαθείς;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης