Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υψηλό μήνα καταγράφει το ευρώ – Ανατιμάται στα 1,14 δολάρια λόγω ΗΠΑ

Υψηλό μήνα καταγράφει το ευρώ – Ανατιμάται στα 1,14 δολάρια λόγω ΗΠΑ
Τα τελευταία μακροοικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ εξανεμίζουν την πιθανότητα αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων τον Ιούνιο και επιταχύνουν την άνοδο του ευρώ
Στο υψηλότερο επίπεδο μέχρι τώρα τον Μάιο αναρριχάται σήμερα, Πέμπτη, το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, φθάνοντας μάλιστα να ξεπεράσει και το όριο του 1,14 δολαρίου.
Δύο μήνες πριν, αμέσως μετά τη θέση σε εφαρμογή του προγράμματος αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ, το ευρώ βυθιζόταν σε νέα χαμηλά 2003, μέχρι το 1,04 δολάριο.
Στην αρχή αυτής της εβδομάδας και ειδικότερα τη Δευτέρα, το ευρώ υποχώρησε στα όρια του 1,11 δολαρίου, ενώ χθες επιτάχυνε την άνοδό του και σήμερα διευρύνει έτι περαιτέρω τα κέρδη του, ξεπερνώντας το 1,14 δολάριο, σχεδόν άνω του 10% έναντι των χαμηλών που είχαν καταγραφεί στα μέσα του Μαρτίου.
Περί τις 11:15 π.μ. η ισοτιμία του ευρώ διαμορφωνόταν στο 1,1395 δολάριο.
Τα τελευταία μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ μεταφράστηκαν ως νέα συμπτώματα αδυναμίας της αμερικανικής οικονομίας.
Χθες, οι επενδυτές αντέδρασαν στο ανέλπιστο φρένο που καταγράφηκε στην κατανάλωση, καθώς οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ «πάγωσαν», όταν οι αγορές εκτιμούσαν άνοδο 0,2%.
Εν τω μεταξύ, στην ατζέντα της ημέρας περιλαμβάνονται τα στοιχεία για την εβδομαιδίαια ανεργία στις ΗΠΑ και αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις των αναλυτών, τα εβδομαδιαία επιδόματα ανεργίας θα μπορούσαν να έχουν αυξηθεί από τις 265.000 στις 275.000.
Ο φόβος μιας επιβράδυνσης της αμερικανικής οικονομίας έχει εξανεμίσει τις πιθανότητες μιας αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων τον Ιούνιο από τη FED, η οποία αναμένεται να καθυστερήσει να συμβεί, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τη διόρθωση στην ισοτιμία του δολαρίου.
Σημειώνεται ότι σε σημερινό σημείωμά της η Credit Suisse σημειώνει ότι ενώ εξακολουθεί να διατηρεί τον στόχο για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου στο 1,05 δολάριο, στηριζόμενη εν μέρει στο ότι κατά την εκτίμησή της η Fed δεν πρόκειται να αυξήσει τα αμερικανικά επιτόκια πριν από τον Σεπτέμβριο, συμπληρώνει ότι δεν είναι υπέρ των short θέσεων στο ευρώ μέχρι να έχει μια σαφέστερη εικόνα για το πώς αυτοί οι παράγοντες θα επιδράσουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης