Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barclays: Καθοδική αναθεώρηση της εκτίμησης για το ΑΕΠ της Γερμανίας το 2015

Barclays: Καθοδική αναθεώρηση της εκτίμησης για το ΑΕΠ της Γερμανίας το 2015
Υπό το πρίσμα των νέων στοιχείων για το ΑΕΠ το α’ τρίμηνο του 2015
Σε καθοδική αναθεώρηση της εκτίμησης για το ΑΕΠ της Γερμανίας το 2015 προχώρησε σήμερα, Τετάρτη, η βρετανική τράπεζα Barclays.
Ειδικότερα, μείωσε την εκτίμηση για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας το 2015 σε +1,5%, από +1,8% προηγουμένως, υπό το πρίσμα των νέων στοιχείων για το ΑΕΠ το α’ τρίμηνο του 2015, που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα, Τετάρτη.

Τι μετέδιδε νωρίτερα το www.bankingnews.gr:

Αξιοσημείωτη επιβράδυνση καταγράφηκε στον ρυθμό ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του 2015, η οποία επεκτάθηκε πολύ λιγότερο του αναμενόμενου, στοιχεία που ίσως ενισχύσουν τις ανησυχίες σχετικά με τη συνεχιζόμενη στασιμότητα στην Ευρωζώνη.
Ειδικότερα, το πρώτο τρίμηνο του 2015 η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό μόλις 0,3%, σημαντικά επιβραδυνόμενη έναντι της ανάπτυξης 0,7% που είχε καταγραφεί στο τελευταίο τρίμηνο του 2014.
Αναλυτές εκτιμούσαν ότι το γερμανικό ΑΕΠ θα σημείωνε αύξηση 0,5%.
Τα στοιχεία αυτά ενδεχομένως να οδηγήσουν τους αναλυτές να αλλάξουν άμεσα τις εκτιμήσεις τους για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο, στοιχεία που αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης