Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Παρέμβαση Τσιρώνη για διακοπή εργασιών της Αττικό Μετρό σε διατηρητέο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας

Παρέμβαση Τσιρώνη για διακοπή εργασιών της Αττικό Μετρό σε διατηρητέο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας
Διεκόπησαν οι παράνομες εργασίες της Αττικό Μετρό σε διατηρητέο κτίριο
Την παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη, προκάλεσαν τα δημοσιεύματα που απεκάλυπταν τα έργα και τις δραστηριότητες δίχως άδεια της Αττικό Μετρό Α.Ε. σε διατηρητέο κτίριο, που βρίσκεται επί της οδού Αθηνάς 1 και Ερμού 80.
Ο κ. Τσιρώνης, ευαίσθητος σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος και πολιτιστικής κληρονομιάς, παρενέβη άμεσα ως καθ’ ύλην αρμόδιος και έδωσε εντολή στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος να διεξάγουν άμεσα σχετικό έλεγχο προς διερεύνηση των καταγγελόμενων στοιχείων.
Οι Επιθεωρητές προχώρησαν σε διενέργεια αυτοψίας και κάλεσαν την αρμόδια πολεοδομία να προβεί άμεσα στις δικές της ενέργειες.
Η Πολεοδομία Αθηνών προέβη τελικώς σε διακοπή των οικοδομικών εργασιών.
Αξίζει να σημειωθεί πως για το συγκεκριμένο κτίριο είχαν εκδοθεί δύο υπουργικές αποφάσεις:
α) η υπ’ αριθμ. 23327/2002 ΦΕΚ 1040/Δ/2002 «Καθορισμός ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης στο διατηρητέο κτίριο που βρίσκεται επί της οδού Αθηνάς 1 και Ερμού 80 εντός του εγκεκριμένου σχεδίου Αθηνών» και
β) η υπ’ αριθμ. 12896/2003 ΦΕΚ 19/Δ/2003 «Αποκατάσταση και προσθήκη στο κτίριο επί της οδού Αθηνάς 1 και Ερμού 80 στο Μοναστηράκι ΜΕΤΡΟ Αθήνας, γραμμές 2 και 3 με συνημμένες αρχιτεκτονική – στατιστική – Η/Μ μελέτες, κλιματισμός – ηλεκτρικές εγκαταστάσεις ισχυρών και ασθενών ρευμάτων».
Οι ως άνω Υπουργικές Αποφάσεις του 2002 και 2003 είναι σε ισχύ, δεδομένου ότι δεν ανακλήθηκαν ως σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης