Τελευταία Νέα
Διεθνή

Portas (Πορτογαλία): Στο χέρι της Ελλάδας η παραμονή της στην Ευρωζώνη – Πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις

Portas (Πορτογαλία): Στο χέρι της Ελλάδας η παραμονή της στην Ευρωζώνη – Πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις
Όλοι επιθυμούμε την παραμονή της Ελλάδας στο κοινό νόμισμα
Οι ευρωπαϊκές χώρες επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αλλά και την τήρηση των κοινών κανόνων από την ελληνική κυβέρνηση και πιστεύω ότι είναι σε θέση να το πράξει, ανέφερε από την τηλεόραση του Bloomberg, ο αντιπρόεδρος της πορτογαλικής κυβέρνησης, Paulo Portas.
Ειδικότερα, σχολίασε ότι «όλοι θέλουν να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ», όμως «η Ευρώπη έχει κοινοτικές οδηγίες και κανόνες» και είναι στο χέρι της Ελλάδας να παρουσιάσει μέτρα και μεταρρυθμίσεις, όπως κάναμε όλοι.
Το περασμένο έτος, η Ελλάδα κατάφερε να μειώσει το έλλειμμά της κατά 2/3 και είχε μια ευκαιρία για οικονομική ανάκαμψη και για να τερματίσει τα πακέτα διάσωσης, σχολίασε ο Portas, προσθέτοντας πως «δεν πρόκειται για μια χαμένη υπόθεση» και υπογραμμίζοντας πως η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να φτιάξει την κατάσταση αν καταθέσει λύσεις και μεταρρυθμίσεις.
Ωστόσο, δεν εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για την πιθανότητα ενός Grexit, τονίζοντας πως η Πορτογαλία «είναι σε καλή θέση και μπορεί να αποτρέψει την απώλεια της εμπιστοσύνης των επενδυτών, εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ».
Στα πλαίσια της συνέντευξης αναφέρθηκε και στο πακέτο διάσωσης που έλαβε η χώρα το 2011, ύψους 78 δισ. ευρώ, το οποίο χαρακτήρισε αναγκαίο, καθώς και στο γεγονός ότι η Πορτογαλία κατάφερε να βγει από το μνημόνιο, να επανέλθει στις αγορές και να μειώσει κάτω του 2% το κόστος δανεισμού της.
Η μείωση του ελλείμματος, η μείωση της εταιρικής φορολογίας και η χαλάρωση των κανόνων στις αγορές εργασίας και στέγασης έχουν οδηγήσει σε οικονομική ανάπτυξη και σε αύξηση των ξένων επενδύσεων, σχολίασε, ακόμα, ο Portas.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης