Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Caillou (Nomura): Οι δανειστές έχουν το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις - Βασικό σενάριο η επίτευξη συμφωνίας

Caillou (Nomura): Οι δανειστές έχουν το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις -  Βασικό σενάριο η επίτευξη συμφωνίας
«Στο 55% η πιθανότητα διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος στην Ελλάδα»
Η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της παραμένει το βασικό σενάριο της Nomura και όχι το Grexit ή η στάση πληρωμών, ανέφερε σήμερα, Δευτέρα, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Nomura, Jacques Caillou, στα πλαίσια συνέντευξής του στο CNBC.
O Caillou έκανε αναφορά στην έκθεση της Nomura, σύμφωνα με την οποία υπάρχει πιθανότητα 55% ο Αλέξης Τσίπρας να επιλέξει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, προσθέτοντας, μάλιστα, ότι προβλέπει τη διεξαγωγή εντός του Ιουνίου.
Ο ίδιος τόνισε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για την ελληνική κυβέρνηση, καθώς καλείται να αντιμετωπίσει τους δανειστές, οι οποίοι έχουν λάβει θέση κατά της Ελλάδας.
Το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις, το έχουν οι δανειστές, τόνισε ο Caillou, προσθέτοντας πως μέσω ελιγμών, όπως η απειλή για πρόωρες εκλογές, η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να διαπραγματευτεί.
Σχολίασε, ακόμα, πως δεν έχουμε δει ακόμα την κορύφωση της έντασης μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία επίκειται και η οποία θα οδηγήσει τον έλληνα πρωθυπουργό στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, με βασικό διακύβευμα την «πολιτική λιτότητας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης