Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κώδωνα κινδύνου κρούει ο ΣΕΤΕ: Προειδοποιεί για τις επιπτώσεις στον τουρισμό από την αβεβαιότητα για τη χώρα

Κώδωνα κινδύνου κρούει ο ΣΕΤΕ: Προειδοποιεί για τις επιπτώσεις στον τουρισμό από την αβεβαιότητα για τη χώρα
Μείωση κατά 26% καταγράφεται στις κρατήσεις τον Μάρτιο από τη Γερμανία, σημειώνει
Τον κώδωνα κινδύνου στην κυβέρνηση κρούει ο ΣΕΤΕ, ο οποίος επισημαίνει αρνητική αλλαγή του κλίματος στις τουριστικές κρατήσεις και προειδοποιεί για τις επιπτώσεις στον τουρισμό από την αβεβαιότητα σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας Ελλάδας – πιστωτών, αλλά και το μείζον θέμα των μεταναστών.
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει τον Μάιο σε επανεκτίμηση του στόχου για 25 εκατ. αφίξεις, 14 δισ. έσοδα και αύξηση του εσωτερικού τουρισμού.
Όπως αναφέρει, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του «SETE Intelligence» για τη γερμανική αγορά, ενώ ξεκίνησε πολύ δυναμικά, κερδίζοντας σημαντικό μερίδιο αγοράς έως και το Δεκέμβριο του 2014, καταγράφεται πτώση στις κρατήσεις Μαρτίου κατά -26%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περσινής χρονιάς.
Την ίδια στιγμή η ίδια αγορά παρουσιάζει αύξηση στις κρατήσεις κατά +2% στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
Ταυτόχρονα, στη βρετανική αγορά, αν και δεν έχει καταγραφεί ακόμα αρνητικό πρόσημο, παρατηρείται μια σημαντική απώλεια μεριδίου αγοράς έναντι του ανταγωνισμού.
«Όσο δεν κλείνει η συμφωνία με τους εταίρους μας και παρατείνεται η οικονομική αστάθεια της χώρας μας, είναι βέβαιο ότι θα επηρεαστεί περαιτέρω ο ρυθμός ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού, με όλες τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις που αυτό μπορεί να επιφέρει στην υποστήριξη της ελληνικής οικονομίας, στη συμβολή στο ΑΕΠ και στην ενίσχυση της απασχόλησης», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι στη γενικευμένη αστάθεια έρχεται να προστεθεί τις τελευταίες ημέρες και το μείζον ζήτημα των μεταναστών, «που δυστυχώς μόνο αρνητικές συνέπειες μπορεί να έχει στην εικόνα της χώρας μας, όσο αυτό δεν επιλύεται οριστικά».
Τέλος, σημειώνει ότι εάν η κατάσταση αυτή δεν αναταχθεί, αλλά αντιθέτως συνεχισθεί και επιδεινωθεί, οι στόχοι που έχουν τεθεί για το 2015 δεν θα είναι πλέον εφικτοί, «με σημαντικές συνέπειες για τη χώρα, τον τουρισμό, αλλά πρωτίστως για τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε κάθε άκρη της πατρίδας μας, που εργάζονται, προσπαθούν και τελικά ζουν και εξαρτώνται από αυτόν».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης