Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Agricole: Παραμένει short στο ευρώ λόγω της αβεβαιότητας για την Ελλάδα και... ΕΚΤ

Credit Agricole: Παραμένει short στο ευρώ λόγω της αβεβαιότητας για την Ελλάδα και... ΕΚΤ
Ο κύριος καταλύτης της νέας εβδομάδας που ξεκινά σήμερα θα είναι στην ανακοίνωση νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ
Το ευρώ ήταν υπό πίεση για το μεγαλύτερο μέρος της περασμένης εβδομάδας, κυρίως λόγω της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας που σχετίζεται με την Ελλάδα και τις προσδοκίες για την πολιτική που ακολουθεί η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα.
Ακόμη και αν η Ελλάδα παραμείνει βασική κινητήρια δύναμη της αγοράς, ο κύριος καταλύτης της νέας εβδομάδας που ξεκινά σήμερα θα είναι στην ανακοίνωση νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ.
Αυτό αναφέρει η Credit Agricole, η οποία επισημαίνει ότι αν και οι συνθήκες ανάπτυξης έχουν βελτιωθεί τελευταία, η εξέλιξη των τιμών παραμένει σταθερή.
Αυτό συμβαίνει επειδή τα 5ετή swaps (προστατευμένα από τον πληθωρισμό) παραμένουν κοντά στα χαμηλά του τρέχοντος έτους, παρά τις αυξανόμενες προσδοκίες της ανάπτυξης και του ασθενέστερου ευρώ.
Από αυτήν την οπτική γωνία φαίνεται να υπάρχει μικρή πιθανότητα ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Mario Draghi να κρατήσει μια λιγότερο dovish πολιτική στάση κατά τη συνέντευξη Τύπου την επόμενη εβδομάδα.
Αντιθέτως, εάν ο πληθωρισμός δεν αρχίσει να αυξάνεται, δεν πρέπει να περιμένουμε η ΕΚΤ να αλλάξει τον σημερινό ρυθμό της ποσοτικής χαλάρωσης.
Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, η Credit Agricole παραμένει υπέρ των θέσεων short στο ευρώ, έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.
Ωστόσο, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα ανοδικού κινδύνου διόρθωσης, καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης