Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαλαβάνη: Στο β' εξάμηνο του 2015 η αλλαγή του ΕΝΦΙΑ - Η κυβέρνηση θα τα καταφέρει

Βαλαβάνη: Στο β' εξάμηνο του 2015 η αλλαγή του ΕΝΦΙΑ - Η κυβέρνηση θα τα καταφέρει
Παράλληλα αναφέρθηκε στα στοιχεία από την «εκούσια καταβολή οφειλής εκτός ρύθμισης» τον Μάρτιο
Αισιόδοξη ότι η κυβέρνηση θα τα καταφέρει, παρά το ότι «μας κρατάνε από το λαιμό, από την άποψη της πιστωτικής ασφυξίας που μας έχουν επιβάλλει» εμφανίστηκε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, εκφράζοντας την ανάγκη να υπάρξει σύντομα μια συμφωνία με τους εταίρους.
Ειδικότερα η κ. Βαλαβάνη μιλώντας στο Star Channel, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στη μεγάλη αύξηση των εσόδων κατά το μήνα Μάρτιο, η οποία έφτασε στο 13,3% και την επιτυχία της ρύθμισης για την «εκούσια καταβολή οφειλής εκτός ρύθμισης», που απέφερε το συνολικό ποσό των 147.034.038 εκατομμυρίων ευρώ.
Όπως τόνισε, στη ρύθμιση συμμετείχαν 35.000 φορολογούμενοι που κατέθεσαν έως 50 ευρώ, 23.000 φορολογούμενοι που κατέθεσαν από 50 -100 ευρώ και 50.000 φορολογούμενοι που πλήρωσαν δόση έως 100 ευρώ.
Αυτά, μέσα στις 8 μέρες που διήρκεσε η ρύθμιση, δείχνοντας πως η πλειονότητα των φορολογουμένων που συμμετείχαν ήταν άνθρωποι με ιδιαίτερα χαμηλά εισοδήματα.
Αναφερόμενη στα έξι νομικά πρόσωπα, που κατέβαλαν ποσά άνω του 1.000.000, σημείωσε πως πρόκειται για μεσαίες επιχειρήσεις, για ένα συνεταιρισμό σούπερ μάρκετ και για μια Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων που με αυτό τον τρόπο αποπλήρωσαν τις συνολικές φορολογικές τους υποχρεώσεις προς το Δημόσιο.
Η κ. Βαλαβάνη αναφέρθηκε, επίσης, στην αλλαγή του νόμου για τον ΕΝΦΙΑ στο δεύτερο εξάμηνο του 2015, μετά την αναμόρφωση των υφισταμένων αντικειμενικών αξιών.
Συκγκεκριμένα επανέλαβε την πάγια θέση της κυβέρνησης για την κατάργησή του λέγοντας χαρακτηριστικά πως έπιασε τον στόχο των 2,6 δισ. εξοντώνοντας τον κόσμο που πλήρωνε τον φόρο και άφηνε απλήρωτα τα υπόλοιπα.
«Ξέρετε ότι μεταξύ 2013 και 2014, που είναι το έτος θριάμβου του ΕΝΦΙΑ, τα ληξιπρόθεσμα πήδησαν από 8,5 δισ. το 2013 σε πάνω από 14 δισ. το 2014;» κατέληξε.
Σημείωσε πως επιτροπή υπηρεσιακών παραγόντων ήδη επεξεργάζεται προτάσεις για τη ρύθμιση των αντικειμενικών αξιών το αμέσως επόμενο διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης