Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Commerzbank: Δύσκολη για την Ελλάδα η πληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ, αλλά ακόμη δυσκολότερη η λήξη εντόκων στις 17/4

Commerzbank: Δύσκολη για την Ελλάδα η πληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ, αλλά ακόμη δυσκολότερη η λήξη εντόκων στις 17/4
Αναμένεται δημοπρασία εντόκων γραμματίων στις 8 Απριλίου
Ακόμη και αν η Ελλάδα μπορέσει να ξεπεράσει το εμπόδιο της πληρωμής της δόσης των 458 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις 9 Απριλίου, μπορεί να δυσκολευτεί να καλύψη την λήξη των εντόκων γραμματίων (για την ώρα) στις 17 Απριλίου.
Αυτό αναφέρει στην τελευταία ανάλυσή της η Commerzbank με τίτλο "Greece: Cash crunch time!" (Ελλάδα: Ώρα του ταμειακού κραχ), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, στην οποία επισημαίνεται ότι είναι ένα σενάριο με πολύ χειρότερες συνέπειες από τη σκοπιά της αγοράς.
Σύμφωνα με τη γερμανική τράπεζα, οι επενδυτές έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στην Ελλάδα, μετά από τις δηλώσεις της κυβέρνησης ότι μπορεί να καθυστερήσει την πληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ.
Οι ελληνικές τράπεζες, που υποφέρουν από συνεχιζόμενη φυγή καταθέσεων, έχουν διατηρήσει τη ρευστότητα τους κατά τις τελευταίες εβδομάδες μόνο χάρη στη χρήση του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας (ELA).
Η κυβέρνηση έχει καταφύγει σε έκτακτα μέτρα προκειμένου να βρε τα μετρητά για την κάλυψη των αναγκών της.
Η Commerzbank εκτιμά ότι η Ελλάδα θα πραγματοποιήσει δημοπρασία εντόκων γραμματίων στις 8 Απριλίου, δηλαδή πριν από την καταβολή του ΔΝΤ, με την ανακοίνωση να αναμένεται αύριο Παρασκευή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης