Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Κίνδυνος κατάρρευσης της Ευρωζώνης, εάν επιβληθούν capital controls στην Ελλάδα

Morgan Stanley: Κίνδυνος κατάρρευσης της Ευρωζώνης, εάν επιβληθούν capital controls στην Ελλάδα
Οι εξελίξεις που αφορούν στο ελληνικό ζήτημα είναι υπαίτιες για τις διαρκείς πιέσεις που δέχεται στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ
Κίνδυνο διάλυσης ολόκληρης της Ευρωζώνης, λόγω των ραγδαίων εξελίξεων που αφορούν στην Ελλάδα και την ελληνική οικονομία διαβλέπει η Morgan Stanley, αποτιμώντας προσεκτικά και με κομμένη την ανάσα την έκβαση των διαβουλεύσεων μεταξύ Αθήνας και δανειστών, την ώρα που η ελληνική οικονομία βρίσκεται στα όρια της πιστωτικής ασφυξίας.
"Εάν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αποφασίσουν να προχωρήσουν στην υιοθέτηση πρόσθετων σκληρών μέτρων για την Ελλάδα, όπως, για παράδειγμα, η επιβολή περιοριστικών μέτρων στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) στις ελληνικές τράπεζες, τότε θα τεθεί σε κίνδυνο η ίδια η ύπαρξη της Ευρωζώνης και του ευρωπαϊκού νομίσματος", προειδοποιεί ο Ian Stannard, στρατηγικός αναλυτής της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον Ian Stannard, οι εξελίξεις που αφορούν στο ελληνικό ζήτημα είναι υπαίτιες για τις διαρκείς πιέσεις που δέχεται στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ.
"Εάν με ρωτήσετε ποιος θα είναι υπεύθυνος για την επόμενη πτώση του ενιαίου νομίσματος, θα σας απαντήσω... η Ελλάδα", σχολιάζει χαρακτηριστικά ο αναλυτής της Morgan Stanley.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης