Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο πυρετό των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν - Αύριο λήγει η προθεσμία συμφωνίας

Στο πυρετό των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν - Αύριο λήγει η προθεσμία συμφωνίας
Εντατικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών ενόψει της λήξης της προθεσμίας για την συμφωνία σχετικά με τα πυρηνικά στο Ιράν
Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση εφ’ όλης της ύλης των αντιπροσώπων των έξι δυνάμεων, που συμμετέχουν στις συζητήσεις στην Λοζάννη, με σκοπό να καταλήξουν σε συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, πριν την αυριανή λήξη της προθεσμίας.
Στόχος της συμφωνίας είναι η διακοπή των πυρηνικών εργασιών στο Ιράν για τουλάχιστον ένα έτος, με αντάλλαγμα μερική άρση των οικονομικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην χώρα, καθώς υπάρχουν φόβοι σχετικά με την επιθετική ικανότητα της, η οποία ενισχύεται με την κατοχή πυρηνικών όπλων.
Ωστόσο, το Ιράν διατείνεται ότι δεν προσβλέπει σε πολεμικές συγκρούσεις, αλλά υποστηρίζει την ανάπτυξη πυρηνικών για ειρηνευτικούς σκοπούς.
Η αντιπροσωπεία των Ηνωμένων Πολιτειών σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν με σταδιακή προσέγγιση του θέματος, με στόχο τελική συμφωνία, όμως εξακολουθούν να υπάρχουν σημεία αντιπαράθεσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου BBC, παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί, τα συμβαλλόμενα μέρη διαφωνούν ως προς την διάρκεια του προγράμματος και ως προς το ποιες κυρώσεις αφορά η άρση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης