Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Tι απαντά στο bankingnews η Creta Farm - Η εξαγορά της Primo Meats από την JBS σηματοδοτεί μία νέα εποχή

tags :
Tι απαντά στο bankingnews η Creta Farm - Η εξαγορά της Primo Meats από την JBS σηματοδοτεί μία νέα εποχή
Πριν την εξαγορά, η JBS μέσω due diligence ήταν ήδη ενημερωμένη για τη συμφωνία της Creta Farms με την Primo Meats, η οποία δημιούργησε προστιθέμενη αξία
Η εξαγορά της Primo Meats από τη JBS σηματοδοτεί μία νέα εποχή για την Creta Farm, αναφέρει η εταιρεία, σχολιάζοντας το δημοσίευμα του www.bankingnews.gr.
Όπως αναφέρει η Creta Farm, σε ανακοίνωσή της, "η JBS αποτελεί τον μεγαλύτερο παίκτη στην αγορά προϊόντων κρέατος παγκοσμίως με τον ετήσιο τζίρο της να ανέρχεται στα 43 δισ. δολάρια.
Είναι δεδομένο ότι η εξαγορά της Primo Meats από την JBS σηματοδοτεί μία νέα εποχή για την εταιρεία μας.
Πιο συγκεκριμένα, η συμφωνία δεν πραγματοποιήθηκε τυχαία, καθώς πριν την εξαγορά, η JBS μέσω due diligence ήταν ήδη ενημερωμένη για τη συμφωνία της Creta Farms με την Primo Meats, η οποία δημιούργησε προστιθέμενη αξία και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στην επιχειρηματική αυτή εξέλιξη".

Τι ανέφερε από νωρίς το www.bankingnews.gr

Creta Farm: Πώς επηρεάζεται από το μεγάλο deal Primo Meats - JBS στον κλάδο της αλλαντοβιομηχανίας
To πρόσφατο μεγάλο deal σε παγκόσμιο επίπεδο που πραγματοποιήθηκε στον τομέα των αλλαντικών, θα επηρεάσει – όχι όμως απαραίτητα θετικά - την ελληνική αλλαντοβιομηχανία Creta Farm.
Aυτό υποστηρίζουν, μιλώντας στο www.bankingnews.gr, στελέχη της αγοράς, αναφορικά με την εξαγορά της κορυφαίας εταιρείας αλλαντικών στην Αυστραλία, Primo Meats, από τον βραζιλιάνικο όμιλο JBS, που αποτελεί τον μεγαλύτερο σε μέγεθος παίκτη στην αγορά προϊόντων κρέατος διεθνώς, με ετήσιο τζίρο που υπολογίζεται πως αγγίζει τα 43 δισ. δολάρια ΗΠΑ.
Να σημειωθεί ότι η Primo Meats αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη της Creta Farms.
Αναλυτικότερα, οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν τη συμμαχία τους το Φθινόπωρο του 2014, με πλάνο την ανάπτυξη νέων προϊόντων με ελαιόλαδο για την αγορά της Αυστραλίας.
Η συνεργασία στηρίζεται στην εφαρμογή ενός νέου μοντέλου συνεργασίας, αυτό του licensing agreement, δηλαδή της αδειοδότησης χρήσης της πνευματικής ιδιοκτησίας της Creta Farms (know-how, πατέντες, εμπορική επωνυμία αντίστοιχη με το «Εν Ελλάδι») και σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί, είναι κατ' ελάχιστο 5ετούς διάρκειας, έχει εγγυημένο ποσοστό εκτέλεσης και περιλαμβάνει δικαιώματα επί των πωλήσεων (royalties).
Εκτιμάται ότι στην περίοδο της συνεργασίας οι πωλήσεις θα αγγίξουν τα 400 εκατ. δολάρια Αυστραλίας και υπάρχει ήδη τοπικά ανακοινωμένο πλάνο προωθητικών ενεργειών που ξεπερνά τα 5 εκατ. δολάρια Αυστραλίας.
Η Creta Farms συνεργάζεται με την Primo Meats, τόσο για την τοπική παραγωγή όσο και για τη διανομή και διάθεση, με στόχο την επανατοποθέτηση στην αγορά της Αυστραλίας της σειράς προϊόντων Hans, τα οποία ήδη είναι το δεύτερο σε μερίδια brand της χώρας - πρώτο σε μερίδια αγοράς είναι το «αδελφό» Primo brand.
Και μπορεί κάποιοι να υποστηρίζουν ότι η Creta Farms θα συνεργάζεται με έναν πραγματικό κολοσσό για την παγκόσμια αγορά, με διεθνή παρουσία και τεράστια μεγέθη, κάτι που θα της δώσει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης, όμως υπάρχει και η αντίθετη άποψη ότι η συμφωνία της Creta Farm με την Primo Meats προηγήθηκε από αυτή της εξαγοράς της τελευταίας από την JBS.
Αυτό σημαίνει ότι η συμφωνία Creta Farm και Primo Meats μπαίνει ξανά υπό αρχικής βάσης, καθώς πολλοί από τους όρους που συμφωνήθηκαν μεταξύ των δύο πλευρών μπορεί πλέον να μην ισχύουν», υποστηρίζουν στελέχη της αγοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης