Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου θα βρίσκεται στο 1 προς 1 ακόμη και στο β' 3μηνο του 2015

Barclays: Η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου θα βρίσκεται στο 1 προς 1 ακόμη και στο β' 3μηνο του 2015
H πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου θα επιταχυνθεί σημαντικά το προσεχές διάστημα
Η απόλυτη ισοτιμία ευρώ – δολαρίου θα έρθει αρκετά νωρίτερα εκτιμά η Barclays, η οποία επισημαίνει πως το σενάριο ευρώ - δολαρίου στο 1 προς 1 θα γίνει πραγματικότητα λίαν συντόμως.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Marvin Barth, αναλυτή της βρετανικής τράπεζας, η πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου θα επιταχυνθεί σημαντικά το προσεχές διάστημα, με την απόλυτη ισοτιμία να επιτυγχάνεται ταχύτερα του αναμενομένου.
«Το δολάριο θα συνεχίσει να ενισχύεται, ενώ το ευρώ να αποδυναμώνεται, καθώς οι παράγοντες διαμόρφωσης των συναλλαγματικών ισοτιμιών βρίσκονται ακόμη σε ισχύ» επισημαίνει ο αναλυτής της Barclays.
Το ευρώ έχει σταθεροποιηθεί τις τελευταίες ημέρες στο επίπεδο των 1,10 δολαρίων, ενώ τις πρώτες ημέρες μετά την έναρξη της ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ είχε υποχωρήσει ακόμη και στα 1,05 δολάρια.
«Οι δύο παράγοντες για την πτώση του ευρώ και την ενίσχυση του δολαρίου είναι ακόμη παρόντες. Η Ευρωζώνη διαθέτει το μεγαλύτερο παραγωγικό κενό από κάθε ισχυρή οικονομία, ενώ οι επιστροφές των κεφαλαίων είναι απογοητευτικές. Αντιθέτως, οι ΗΠΑ καθίστανται άκρως ελκυστικές για τους επενδυτές» εξηγεί αναλυτικά.
Παράλληλα, συνεχίζει, η δέσμευση της ΕΚΤ να διατηρήσει επί μακρόν τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια είναι άκρως ισχυρή.
«Παρά την ανοδική αντίδραση του ευρώ στις εξαγγελίες της Fed, η πτώση για το ευρωπαϊκό νόμισμα είναι μονόδρομος» καταλήγει ο M. Barth.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης