Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Agricole: Απόλυτη ισοτιμία ευρώ - δολαρίου, στο 1 προς 1, το γ’ 3μηνο του 2015 – Στο επίκεντρο Ελλάδα και Fed

Credit Agricole: Απόλυτη ισοτιμία ευρώ - δολαρίου, στο 1 προς 1, το γ’ 3μηνο του 2015 – Στο επίκεντρο Ελλάδα και Fed
Σταθεροποίηση της ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου και υποχώρηση της μεταβλητότητας του ευρώ «βλέπει» η Credit Agricole
Απόλυτη ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, στο 1 προς 1, το γ’ τρίμηνο του 2015, προβλέπει σε έκθεση της η Credit Agricole.
Αναλυτικότερα, εκτιμά πως οι προοπτικές για την οικονομίας της Ευρωζώνης και οι ροές χαρτοφυλακίου στην περιοχή αυξάνονται, ενώ ενισχύονται οι ελπίδες ότι η Ελλάδα θα διασφαλίσει την βραχυπρόθεσμη χρηματοδότησή της.
Επιπλέον, οι επενδυτές έχουν στοιχηματίσει υπέρ της ενίσχυσης του δολαρίου μετά τη σύσκεψη του διοικητικού συμβουλίου τον Μάρτιο, επισημαίνει η Credit Agricole.
Ως αποτέλεσμα, προβλέπει σταθεροποίηση της ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου και υποχώρηση της μεταβλητότητας του ευρώ.
Ειδικότερα, αναφέρει πως η ζήτηση για ευρώ δεν έχει πλέον περιθώρια να επωφεληθεί από μια βελτίωση των μακρο-οικονομικών δεδομένων στην Ευρωζώνη, καθώς δεν αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά την νομισματική πολιτική της ΕΚΤ.
Ακόμα, η ζήτηση για ευρώ, στην αγορά συναλλάγματος, δεν θα επωφεληθεί από τις επενδύσεις στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρωζώνης, εφόσον οι επενδυτές συνεχίζουν να αντισταθμίζουν τους κινδύνους για περαιτέρω πτώση του ευρώ και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ ωθεί σε επενδύσεις προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Ωστόσο, ελλοχεύουν ακόμα κάποιοι κίνδυνοι για το ευρώ, κυρίως λόγω της αβεβαιότητας για την Ελλάδα, η οποία «στοιχειώνει» το κοινό νόμισμα, τονίζει η Credit Agricole.
Ειδικότερα, αναφέρει πως υπάρχουν ανησυχίες για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η οποία ενδέχεται να τεθεί σε κίνδυνο τον Ιούνιο, όταν η δανειακή σύμβαση λήξει.
Ωστόσο, οι μακροπρόθεσμοι κίνδυνοι παραμένουν μικροί και ως αποτέλεσμα, επισημαίνει η Credit Agricole, η απόλυτη ισοτιμία ευρώ-δολαρίου θα επιτευχθεί κατά το γ’ τρίμηνο του 2015, ενώ καθώς πλησιάζει η ποσοτική σύσφιγξη της Fed θα ξεκινήσει εκ νέου η άνοδος του δολαρίου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης