Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κούβα: Μεταβαίνει 23 και 24 Μαρτίου η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για τις διαπραγματεύσεις με την Αβάνα

tags :
Κούβα: Μεταβαίνει 23 και 24 Μαρτίου η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για τις διαπραγματεύσεις με την Αβάνα
Σειρά συναντήσεων θα έχει η  αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ύπατη Εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας, η Φεντερίκα Μογκερίνι
Στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για να επιτευχθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Αβάνα, μεταβαίνει η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ύπατη Εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας, η Φεντερίκα Μογκερίνι, στις 23η και  Μαρτίου στην Κούβα.
Αυτό ανακοίνωσαν υπηρεσίες της στις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί να δει πώς οι σχέσεις μας μπορούν να αποκατασταθούν, με μια ισχυρή δυναμική».
Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη υψηλόβαθμης αξιωματούχου της ΕΕ στην Κούβα, που γίνεται σε μια κρίσιμη στιγμή σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Κατά τη διήμερη επίσκεψή της, η Φεντερίκα Μογκερίνι θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροδρίγκες, καθώς επίσης και με άλλους Κουβανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, τον αρχιεπίσκοπο της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας της Αβάνας, τον καρδινάλιο Ορτέγα, εκπροσώπους οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών.
«Η ΕΕ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Κούβα και στις σχέσεις της με διεθνείς παράγοντες, οι οποίες δημιουργούν μια δυναμική στην περιοχή και στην ίδια την Κούβα και προσφέρουν νέες ευκαιρίες σε όλους», ανέφερε η ανακοίνωση του γραφείου της Μογκερίνι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης