Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Συρρικνώθηκε ο κλάδος λιανικών πωλήσεων τον Φεβρουάριο – Στις 46,4 μονάδες ο PMI

Ευρωζώνη: Συρρικνώθηκε ο κλάδος λιανικών πωλήσεων τον Φεβρουάριο – Στις 46,4 μονάδες ο PMI
Κάτω από τις 50 μονάδες ανάπτυξης παρέμεινε ο δείκτης λιανικών πωλήσεων PMI, αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2014
Με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 5 μηνών συρρικνώθηκε ο κλάδος των λιανικών πωλήσεων στην Ευρωζώνη τον Ιανουάριο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, ο δείκτης PMI των λιανικών πωλήσεων υποχώρησε στις 46,4 μονάδες, από 46,6 μονάδες τον Ιανουάριο του 2015.
Σημειώνεται ότι ο δείκτης παρέμεινε κάτω από το κατώφλι ανάπτυξης των 50 μονάδων για 8ο συνεχόμενο μήνα, ιδιαίτερα ανησυχητικό γεγονός.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, ο γερμανικός κλάδος λιανικών πωλήσεων συνέχισε να αναπτύσσεται με τον ταχύτερο ρυθμό στην Ευρωζώνη, αν και αυτός υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 4 μηνών για την χώρα.
Στο αντίποδα Γαλλία και Ιταλία κατέγραψαν τις χειρότερες επιδόσεις, με τον PMI λιανικών πωλήσεων να διαμορφώνεται στις 43,6 μονάδες και 42,3 μονάδες αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τον Phil Smith, αναλυτή της Markit, που καταρτίζει τον δείκτη, ο δείκτης παρέμεινε σε αρνητικό έδαφος, αν και με κάποια θετικά σημάδια.
Ειδικότερα, η καταναλωτική δαπάνη και η απασχόληση του κλάδου ενισχύθηκαν συνολικά, ενώ οι προσδοκίες για το μέλλον ανήλθαν σε ιδιαιτέρως υψηλά επίπεδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης