Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βάλλει κατά της κυβέρνησης το Ποτάμι - «Περιμέναμε να διορθώσει αδικίες, όχι να προσθέσει νέες στις παλιές»

Βάλλει κατά της κυβέρνησης το Ποτάμι - «Περιμέναμε να διορθώσει αδικίες, όχι να προσθέσει νέες στις παλιές»
Με αφορμή τις ανακοινώσεις της κ. Βαλαβάνη για τα ληξιπρόθεσμα και τον ΕΝΦΙΑ
Σφοδρή επίθεσης την κυβέρνηση εξαπέλυσε το Ποτάμι με αφορμή τα μέτρα που προανήγγειλε η αρμόδια Αναπληρώτρια Υπουργός Oικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών.
Όπως αναφέρει το Ποτάμι η κ. Βαλαβάνη, «αναίρεσε για άλλη μια φορά τον εαυτό της ακυρώνοντας παλιότερες εξαγγελίες της. Αυτό θα μπορούσε να είναι και καλό αν με βάση τις παραινέσεις μας – που ήταν και παραινέσεις άλλων - έκανε βελτιώσεις στην ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο».
«Ακούσαμε όμως πως αν πληρώσει κανείς όλο το ποσό μέσα στον Μάρτιο θα διαγραφούν 100% οι προσαυξήσεις. Τι να σχολιάσει κανείς; Πως αυτή η ρύθμιση ισχύει ήδη; Δήλωσε επίσης ότι τις τελευταίες μέρες του Μαρτίου θα σβήνονται όλες οι προσαυξήσεις, αν καταβληθεί οποιοδήποτε μέρος του κεφαλαίου. Ποιός θα πάει να κάνει ρύθμιση σήμερα λοιπόν αφού "τις τελευταίες μέρες του Μαρτίου" θα γίνει καλύτερη η ρύθμιση; Και τέλος, γίνεται με αποπληρωμή 1€ κεφαλαίου να χαρίζεις το 100% των προσαυξήσεων που δυνητικά μπορεί να ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ;» αναφέρει χαρακτηριστικά το Ποτάμι.
«Όλοι περιμέναμε πως η νέα κυβέρνηση θα διορθώσει αδικίες, όχι πως θα προσθέσει νέες στις παλιές» τονίζει το Ποτάμι και σημειώνει πως και στον ΕΝΦΙΑ υπήρξαν ανακρίβειες.
«Για παράδειγμα, ότι το αφορολόγητο όριο θα είναι στις €500.000. Θα έπρεπε να ξέρει η αρμόδια Υπουργός πως από τα 550 δις αντικειμενικών αξιών των φυσικών προσώπων, άνω των 500χιλ είναι μόνο τα 100δις. Συνεπώς θα πρέπει να επιβάλει δημευτικούς συντελεστές. Θα το κάνει; Ακούσαμε τέλος, πως η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών θα επηρεάσει τον φόρο που θα πληρώσουμε φέτος ενώ o φόρος υπολογίζεται με τις αντικειμενικές της 31/12/2014 που δεν μπορούν πια να αλλάξουν» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
«Για άλλη μια φορά δυστυχώς, υπουργός, πρώτα εξαγγέλλει και μετά …μελετάει» καταλήγει με αιχμηρό τρόπο το Ποτάμι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης