Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Μη αποδεκτό το αίτημα των ΗΠΑ για 10ετές πάγωμα στις πυρηνικές δραστηριότητες

Ιράν: Μη αποδεκτό το αίτημα των ΗΠΑ για 10ετές πάγωμα στις πυρηνικές δραστηριότητες
Ο αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε πως μια τουλάχιστον 10ετής διακοπή των πυρηνικών δραστηριοτήτων του Ιράν είναι απαραίτητη για την επίτευξη συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας 
«Απαράδεκτο» χαρακτήρισε το αίτημα του Barack Obama, προέδρου των ΗΠΑ, για 10ετές πάγωμα των πυρηνικών δραστηριοτήτων στο Ιράν, η ιρανική κυβέρνηση.
«Το Ιράν δεν θα δεχτεί υπερβολικά και μη λογικά αιτήματα», φέρεται να δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα ενημέρωσης.
Ακόμα, ο ΥΠΕΞ, υποστήριξε ότι «η θέση του Obama εκφέρεται με απαράδεκτες και απειλητικές φράσεις», ωστόσο αν και απέρριψε το αίτημα, εντούτοις δήλωσε ότι η ιρανική κυβέρνηση «θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά με τις έξι δυνάμεις».
Σημειώνεται ότι χθες, Δευτέρα, ο Obama έδωσε συνέντευξη στο πρακτορείο Reuters, στα πλαίσια της οποίας δήλωσε ότι το Ιράν θα έπρεπε να δεσμευθεί σε μια επαληθεύσιμη διακοπή για τουλάχιστον 10 χρόνια των ευαίσθητων πυρηνικών εργασιών του. Μόνο έτσι, ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος, ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί μια πυρηνική συμφωνία-ορόσημο ανάμεσα στην Τεχεράνη και τις έξι μεγάλες δυνάμεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης