Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αύξηση 0,3% στο προσωπικό εισόδημα – Πτώση 0,2% στην καταναλωτική δαπάνη τον Ιανουάριο

ΗΠΑ: Αύξηση 0,3% στο προσωπικό εισόδημα – Πτώση 0,2% στην καταναλωτική δαπάνη τον Ιανουάριο
Αναλυτές εκτιμούσαν αύξηση 0,4% σε μηνιαία βάση του προσωπικού εισοδήματος
Πτώση 0,2% καταγράφηκε στην προσωπική δαπάνη για δεύτερο συνεχή μήνα τον Ιανουάριο, γεγονός που τροφοδοτεί τις ανησυχίες σχετικά με τη δυναμική της αμερικανικής οικονομίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, Δευτέρα.
Σε έκθεσή του, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανέφερε ότι η καταναλωτική δαπάνη υποχώρησε κατά 0,2% τον Ιανουάριο, χειρότερα των προσδοκιών για πτώση 0,1%.
Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο είχε καταγραφεί πτώση 0,3%.
Η καταναλωτική δαπάνη αποτελεί τη μοναδική μεγάλη πηγή οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ, αποτελώντας σχεδόν τα δύο τρίτα της οικονομικής δραστηριότητας.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την ίδια έκθεση, το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε κατά 0,1% τον Ιανουάριο, κάτω από τις προβλέψεις για μια αύξηση 0,4% και ύστερα από άνοδο 0,3% τον Δεκέμβριο.
Εν τω μεταξύ, ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 0,1% τον Ιανουάριο, σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις, όταν τον Δεκέμβριο είχε παραμείνει σταθερός.
Σημειώνεται ότι ο εν λόγω δείκτης αποτελεί εργαλείο που βοηθά στον προσδιορισμό αν θα υπάρξει αύξηση ή μείωση των επιτοκίων, με στόχο να διατηρηθεί ο πληθωρισμός σε ένα επίπεδο περί το 2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης