Τελευταία Νέα
Πολιτική

Albuquerque (ΥΠΟΙΚ Πορτογαλίας): Το τρέχον ελληνικό πρόγραμμα είναι το πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Albuquerque (ΥΠΟΙΚ Πορτογαλίας): Το τρέχον ελληνικό πρόγραμμα είναι το πλαίσιο διαπραγμάτευσης
Το Eurogroup είναι έτοιμο να δείξει την αλληλεγγύη του αλλά υπάρχουν όρια τόνισε η ΥΠΟΙΚ της Πορτογαλίας
Την θέση ότι το τρέχον ελληνικό πρόγραμμα είναι το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης διατύπωσε η υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας, Maria Luis Albuquerque.
Σε συνέντευξη της στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, η ΥΠΟΙΚ της Πορτογαλίας υπογράμμισε ότι το Eurogroup είναι έτοιμο να δείξει την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα αλλά εντός ορίων.
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν πριν το ελληνικό αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης και την απόρριψη του από το Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας.
«Υπάρχει ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε με την ελληνική κυβέρνηση.
Αυτό το πλαίσιο είναι το υπάρχον πρόγραμμα βοήθειας, το οποίο μπορεί να επεκταθεί.
Δεν είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε υπό διαφορετικές συνθήκες» είπε η ΥΠΟΙΚ της Πορτογαλίας, αναφέροντας πως ουδέποτε τέθηκε στο τραπέζι το σενάριο του Grexit.
Ωστόσο, το πρακτορείο ΜΝΙ επισημαίνει ότι η Albuquerque δεν απάντησε ευθέως στην ερώτηση εάν η Ελλάδα θα έπρεπε να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία στο Eurogroup.
«Δεν συζητάμε ένα Grexit» υποστήριξε η ΥΠΟΙΚ της Πορτογαλίας, προσθέτοντας ότι το παράδειγμα της Πορτογαλίας έδειξε ότι οι σκληρές μεταρρυθμίσεις μπορούν να επιτρέψουν την επιστροφή μιας χώρας στις αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης