Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Υποχώρησαν 0,8% οι λιανικές πωλήσεις τον Ιανουάριο

ΗΠΑ: Υποχώρησαν 0,8% οι λιανικές πωλήσεις τον Ιανουάριο
Αναλυτές ανέμεναν μικρότερη πτώση της τάξης του 0,6%
Για δεύτερο συνεχή μήνα υποχώρησαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, καθώς δαπανήθηκαν λιγότερα χρήματα για καύσιμα, αν και οι αμερικανοί καταναλωτές δεν προχωρούν σε σημαντικές δαπάνες, παρά την ταχεία αύξηση των προσλήψεων και τη βελτίωση της οικονομίας των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν τον Ιανουάριο σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση κατά 0,8% έναντι πτώσης 0,9% με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία τον Δεκέμβριο.
Αναλυτές εκτιμούσαν μικρότερη πτώση των λιανικών πωλήσεων κατά 0,6%.
Οι πωλήσεις καυσίμων υποχώρησαν κατά 9,3%, που αποτελεί τη μεγαλύτερη πτώση από το 2008, εν μέσω της βουτιάς που κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου.
Αν εξαιρεθούν οι πωλήσεις καυσίμων, οι λιανικές πωλήσεις παρέμειναν σταθερές.
Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα διαδικτυακά καταστήματα και τα εστιατόρια, δύο από τις μεγαλύτερες κατηγορίες λιανικής πώλησης.
Όμως, μειώθηκαν όσον αφορά την εμπορία αυτοκινήτων, καταστήματα ειδών σπιτιού και επίπλωσης, στις αλυσίδες καταστημάτων τροφίμων, τα πολυκαταστήματα, στην εμπορία λιανικής ένδυσης και τα καταστήματα που πωλούν αθλητικά είδη, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.
Αν από τις πωλήσεις εξαιρεθούν αυτές των αυτοκινήτων, τότε καταγράφεται μείωση 0,9% τον Ιανουάριο, ενώ εξαιρουμένων των πωλήσεων αυτοκινήτων και βενζίνης καταγράφεται αύξηση 0,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης