Πολιτική

Silva (πρόεδρος Πορτογαλίας): Ολοκληρωτική καταστροφή για την Ελλάδα, η έξοδος από το ευρώ

Silva (πρόεδρος Πορτογαλίας): Ολοκληρωτική καταστροφή για την Ελλάδα, η έξοδος από το ευρώ
Ελπίζω η Ελλάδα να καταλήξει σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της τόνισε ο Silva
Την άποψη πως η έξοδος από το ευρώ θα ήταν ολοκληρωτική καταστροφή για την Ελλάδα εξέφρασε ο πρόεδρος της Πορτογαλίας, Antonio Cavaco Silva.
Σε δηλώσεις του λίγες ώρες πριν από το σημερινό Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο Silva εξέφρασε την ελπίδα η Ελλάδα να βελτιώσει τις θέσεις της και να επιτύχει συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους.
«Είναι σημαντικό για όλους στην ΕΕ, η Ελλάδα να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της και να συμμορφωθεί με τους ευρωπαϊκούς κανόνες, όπως κάνουν όλοι» είχε αναφέρει σε δηλώσεις του πριν δύο εβδομάδες ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Pedro Passos Coelho, αποκλείοντας οποιαδήποτε συμμαχία του Νότου με την Ελλάδα.
«Ο καθένας πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του.
Τα τελευταία τρία χρόνια εμείς κάναμε τη δουλειά μας και για αυτό απαιτούμε και οι άλλοι να πράξουν το ίδιο» είχε αναφέρει ο Coelho, απορρίπτοντας τις εκκλήσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης για χαλάρωση της λιτότητας.
«Οι αγορές πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν είναι ένα συστημικό πρόβλημα για την Ευρωζώνη.
Πιστεύω ότι σωστά οι αγορές υποστηρίζουν πως τα προβλήματα της Ελλάδας δεν είναι προβλήματα της Πορτογαλίας.
Η Πορτογαλία έχει τα δικά της προβλήματα αλλά δεν είναι στην ίδια εξέδρα» αναφέρει σε δηλώσεις του στο Bloomberg ο Philip Shaw, οικονομολόγος της Investec Securities.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης