Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Οι δυτικές κυρώσεις παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και αποσταθεροποιούν την παγκόσμια οικονομία

Ρωσία: Οι δυτικές κυρώσεις παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και αποσταθεροποιούν την παγκόσμια οικονομία
Ως παράγοντας οικονομικής αστάθειας σε παγκόσμιο επίπεδο εκτιμά ότι λειτουργούν οι κυρώσεις ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Vasily Nebenzya
Οι δυτικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και αποσταθεροποιούν την παγκόσμια οικονομία, ανέφερε από την Κούβα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Vasily Nebenzya.
«Η απόφαση της Δύσης να επιβάλει κυρώσεις, δεν πλήττει μόνο τη Ρωσία, αλλά, επίσης, αποτελεί μια “πηγή” αποσταθεροποίησης για την παγκόσμια οικονομία», ανέφερε, συγκεκριμένα, ο Ρώσος υπουργός.
Συνέχισε, δε, προσθέτοντας ότι «είναι δύσκολο να σκεφτώ μια πιο ακατάλληλη στιγμή για να λάβει η παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα το μήνυμα, πως κάποιες ορισμένες πολιτικές δυνάμεις μπορούν μονομερώς να αλλάξουν του κανόνες σε ένα παιχνίδι με πολλούς παίκτες, να υπονομεύσουν το κλίμα σταθερότητας στις διεθνείς σχέσεις και να προκαλέσουν βλάβη στους υφιστάμενους επιχειρηματικούς δεσμούς».
Η ειρωνεία, τόνισε ο Nebenzya, είναι πως η Ρωσία αναγκάστηκε εκ των δεδομένων να απαντήσει στις κυρώσεις με αντίποινα, αποφασίζοντας να εφαρμόσει εμπάργκο στις εισαγωγές των χωρών που συμμετέχουν στις κυρώσεις, και τώρα, αυτές οι χώρες διαμαρτύρονται ότι η Ρωσία παραβιάζει βασικού κανόνες και συμφωνίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.
Ο υπουργός ανέφερε, τέλος, ότι η Ρωσία αναζητά τρόπο σύσφιξης των δεσμών της με χώρες, όπως αυτές της Λατινικής Αμερικής, υπογράμμισε, ωστόσο, ότι δεν αυτό δεν θα γίνει εις βάρος της συνεργασίας της χώρας με την Ευρώπη, η οποία θα παραμείνει ο κύριος εμπορικός και οικονομικός εταίρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης