Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Το 2015 μπορεί να είναι η «χρονιά» των ευρωπαϊκών μετοχών

Morgan Stanley: Το 2015 μπορεί να είναι η «χρονιά» των ευρωπαϊκών μετοχών
Για πρώτη φορά μετά το 2005 συνυπάρχουν συγκεκριμένοι παράγοντες που μπορεί να δώσουν ώθηση στις μετοχές
Να υπεραποδώσουν οι ευρωπαϊκές μετοχές έναντι του μέσου όρου στον δείκτη MSCI World, αναμένει η Morgan Stanley, εκτιμώντας ότι το 2015 μπορεί να είναι το έτος που ανέμεναν για χρόνια πολλοί επενδυτές.
Στην 15σέλιδη ανάλυση της με τίτλο "European Strategy - European stocks for the global investor" (Ευρωπαϊκή στρατηγική - ευρωπαϊκές μετοχές για τους παγκόσμιους επενδυτές, η Morgan Stanley αναφέρει μια σειρά από λόγους με βάση τους οποίους το 2015 μπορεί να είναι η "χρονιά των ευρωπαϊκών μετοχών".
Σύμφωνα με την ίδια, αυτοί οι λόγοι είναι:
- Η συνεχής πτώση του ευρώ
- Η μεγαλύτερη αύξηση των κερδών ανά μετοχή στην Ευρώπη από ό, τι στις ΗΠΑ
- Η αναπτυσσόμενη ευρωπαϊκή δυναμική της οικονομίας
- Η δυνητικά περαιτέρω πτώση στις αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων σε σχέση με εκείνων των ΗΠΑ
Όλοι αυτοί οι παράγοντες θα πρέπει να αυξήσουν την πιθανότητα οι ευρωπαϊκές μετοχές να υπεραποδώσουν σε σχέση με τον μέσο όρο του MSCI World.
Στην πραγματικότητα, κατά τα τελευταία 20 χρόνια δεν υπήρχε ένα έτος κατά το οποίο και οι τέσσερις παράγοντες να συνυπήρξαν.
Αυτό ήταν το 2005, έτος κατά το οποίο οι ευρωπαϊκές μετοχές ξεπέρασαν την απόδοση του MSCI World κατά 6% και η αγορά των ΗΠΑ κατά 17%.
Ωστόσο, ακόμη και αν οι αποδόσεις των ομολόγων δεν υποχωρήσουν περαιτέρω, ο συνδυασμός των υπόλοιπων παραγόντων θα πρέπει να δώσει μια θετική ώθηση στην σχετική απόδοση των ευρωπαϊκών ιδίων κεφαλαίων.
Αν στους παραπάνω παράγοντες, προστεθεί το γεγονός ότι το ασφάλιστρο κινδύνου σήμερα στις ευρωπαϊκές μετοχές είναι υψηλό, έτσι με την προσεκτική τοποθέτηση η Morgan Stanley πιστεύει ότι το 2015 θα μπορούσε τελικά να προσφέρει ό, τι οι επενδυτές περιμένουν για χρόνια: εξαιρετικές επιδόσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης